• 1 elokuun, 2023

HJK:n maalivahtitilanne puhuttaa ennen huipputärkeää europeliä – päävalmentaja vahvistaa, että joukkue etsii uutta vahvistusta


HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas myöntää, että seura tarvitsee uuden maalivahdin loukkantuneen Dejan Ilievin tilalle. Moldea lähdetään kaatamaan tiiviin puolustuksen kautta.

Jesse Öst har bollen i sin famn.

Vielä viikonloppuna HJK:n maalivahtikaksikosta sekä Dejan Iliev että kuvassa oleva Jesse Öst olivat loukkaantuneena. Moldesta kertaalleen nollan torjunut Öst kuitenkin kuntoutui tällistään ajoissa tärkeään vieraspeliin. Kuva: Matti Raivio/All Over Press

Hallitseva Suomen mestari HJK joutui viikonloppuna ahtaaseen rakoon Seinäjoella SJK:n vieraana, kun ykkös- ja kakkosmaalivahdin statusta nauttivat Jesse Öst ja Dejan Iliev putosivat pois pelaavasta kokoonpanosta.

Seura tiedotti tiistaina, että viikonloppuna ottelun alussa loukkaantuneen Ilievin kausi päättyi leikkausta vaativaan kyynärpäävammaan.

Öst puolestaan sai viikko sitten tällin olkapäähänsä ensimmäisessä osaottelussa Molde FK:ta vastaan, kun norjalaisten hyökkääjä lanasi hänet keskitystilanteessa kentän pintaan.

– Meidän maalivahdeille on sattunut ja tapahtunut viime aikoina. Myös kakkosjoukkue Klubi 04:ssa oli parin viikon sisällä useampi aivotärähdys, HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas huokaa puhelimitse lentokentältä.

Tässä tilanteessa Dejan Iliev loukkasi kättään.

HJK matkusti tiistaina iltapäivällä Norjaan, jossa se kohtaa Molden Mestarien liigan tärkeässä toisessa osaottelussa. Helsingissä viikko sitten otteluun suosikkina lähtenyt hallitseva Norjan mestari jäi Töölössä helsinkiläisten jalkoihin, kun pelin ainoasta osumasta vastasi Topi Keskinen.

– Lähtökohdat toiseen otteluun ovat loukkaantumisista huolimatta kohtuullisen hyvät. Pääsemme etumatkalta liikkeelle, Korkekunnas sanoo.

Nyt helsinkiläisseuran maalivahtitilanne näyttää hieman valoisammalta. SJK:n vieraana vasta 18-vuotias Alex Ramula pääsi näyttämään taitojaan ja päätyi varastamaan show’n.

Öst puolestaan harjoitteli täysipainoisesti maanantaina huilatun viikonlopun jälkeen. Jatkossa Öst on kaksikosta kokeneempana todennäköisempi aloittaja, mutta Korkeakunnaksen mukaan mitään ei ole vielä lyöty lukkoon.

– Katsotaan vielä Jessen pelikunto. Tärkeintä on, että päästiin kahdella terveellä maalivahdilla reissuun, joten eiköhän tästä selvitä.

Öst itse kertoo olevansa valmiina kentälle.

– Nyt on vähän pakko olla kunnossa, Öst naurahtaa.

Jesse Öst i HJK:s mål.

Jesse Öst on lähtökohtaisesti HJK:n ykkösmaalivahti. Kuva: All Over Press / Juha Tamminen

HJK suuntaa maalivahtimarkkinoille

Päävalmentaja Toni Korkeakunnas myöntää, että HJK tarvitsee ottelusumassaan uuden laadukkaan maalivahdin loukkaantuneen Ilievin tilalle.

– Pelaamme kuitenkin useampaa kilpailua kahden joukkueen voimin. Organisaatiomme olisi hyvä saada yksi maalivahti lisää.

– Kaikki maailman markkinat katsastetaan ja katsotaan, mitä löytyy. Skouttitiimimme tekee parhaillaan töitä, mutta tässä vaiheessa on vielä aikaista spekuloida, Korkeakunnas linjaa.

Nöyränä ennakkosuosikkia vastaan

Korkeakunnas odottaa samankaltaista puolustustaistelua kuin ensimmäisessä osaottelussa. Norjalaiset pitivät palloa hallussaan 63-prosenttisesti ja loivat puolet enemmän maalintekoyrityksiä.

– Ne hetket, kun pallo on meillä, meidän pitää luoda uhkaa ja olla vaarallisia. Hyökkäyspelimme on mennyt rakenteellisesti eteenpäin ottelu ottelulta.

HJK on viimeistellyt Korkeakunnaksen alaisuudessa neljään peliin kuusi maalia. HJK johtaa ottelusarjaa alla näkyvällä Topi Keskisen yksilösuorituksella 1–0.

Loukkantumisten kurittama HJK kaipaa jälleen taisteluasennetta Molden kotipyhätöllä.

– Meidän pitää edelleen tehdä sitkeästi töitä. Kotona Molde ei päässyt meidän muodon sisään ja tiivis puolustuspelaaminen on avain onneen tälläkin kertaa.

Öst komppaa päävalmentajansa näkemystä.

– Joukkueessa on hyvä fiilis tärkeän SJK-voiton jälkeen. Uskon, että olemme hyvässä tikissä, kun tuomari puhaltaa pilliin.

Toni Korkeakunnas valmensi FC Lahtea 2014–2018.

HJK on nyt pelannut uuden valmentajansa Toni Korkeakunnaksen alaisuudessa neljä ottelua, joista se on voittanut kolme. Kuva: Marko Tuominiemi / All Over Press

Keskiviikon ottelun merkitys on valtava.

Otteluparin voittaja jatkaa kolmannelle karsintakierrokselle, mikä tietää paikkaa vähintään Konferenssiliigan lohkovaiheeseen.

Vaikka Europelien menestykseen on viime vuosina totuttu Helsingissä, voitto olisi jälleen iso sulka hattuun. Myös lohkopaikan taloudellinen merkitys olisi HJK:lle iso.

– Olisi se huikea saavutus. Viime vuosina HJK on tätä herkkua tarjonnut, mutta joka vuosi se on aina vaikeampaa. Euroopassa pienempienkin maiden suurseurojen satsaukset ovat isoja ja kilpailu on kovaa, Korkeakunnas kertoo.

Korkeakunnaksen mukaan jatkoon eteneminen vaatii etulyöntiasemasta huolimatta nappionnistumista.

– Joukkue on osoittanut lyhyen yhdessäolomme aikana, että se pystyy venymään ja haluaa tehdä töitä yhdessä voittaakseen pelejä. Meillä ei ole tässä mitään pelättävää, vaan pelkkää voitettavaa.

HJK kohtaa huomenna keskiviikkona klo 20 Molden Mestarien liigan karsinnan toisessa osa-ottelussa.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *