• 29 heinäkuun, 2023

HJK voitti, vaikka Hetemaj’lle nousi punainen kortti ja maalilla torjui 18-vuotias debytantti

HJK nousi kahden maalin tappiolta 2–1-voittoon SJK:sta ja paranteli asemiaan Veikkausliigan kärkitaistelussa.

HJK nousi heikon alun ja hurjien vaiheiden jälkeen tappiolta 2–1-voittoon Veikkausliigan sarjakärki SJK:sta ja kavensi pohjanmaalaisten liigajohdon yhteen pisteeseen.

Nyt SJK:lla on 35 pistettä, HJK:lla 34, KuPSilla 32 ja AC Oululla 30. HJK on pelannut muuta kärkinelikkoa ottelun enemmän.

Hallitseva Suomen mestari HJK on nyt pelannut uuden valmentajansa Toni Korkeakunnaksen alaisuudessa neljä ottelua, joista se on voittanut kolme. Myös Mestarien liigassa Larnea vastaan se nappasi jatkopaikan, vaikkei tuota vieraspeliä voittanutkaan.

HJK:n ottelu Seinäjoella alkoi vaikeasti, sillä se joutui vaihtamaan maalivahtiaan jo 13. peliminuutilla, kun Klubin maalilla aloittanut Dejan Iliev loukkasi kyynärpäätään kurotettuaan palloon kulmapotkutilanteessa.

Tilalle vaihdettiin 18-vuotias Alex Ramula, joka pääsi tekemään ensiesiintymisensä seuran edustusjoukkueessa ja Veikkausliigassa kovassa paikassa. HJK:n veskareista myös Jesse Öst oli sivussa.

HJK joutui vaihtamaan maalivahtia.

Ensimmäinen puoliaika olikin SJK:n täyttä hallintaa. Kotijoukkue vei pallonhallinnan 72-prosenttisesti ja maalintekoyritykset 8–0.

SJK:n painostus tuotti tulosta lisäajalla, kun Jake Dunwoody puski avausmaalin Murilon keskityksestä. Tauolle siirryttiin SJK:n 1–0-johdossa.

Täysin erilainen HJK

Toisella puoliajalla kentälle asteli täysin erilainen HJK. Korkeakunnas heitti kentälle Perparim Hetemaj’n, uuden hankinnan Filip Rogicin ja Anthony Olusanyan.

Joukkue tasoitti ensimmäisestä maalipaikastaan 55. minuutilla, kun Veikkausliigan maalipörssiä johtava Bojan Radulovic viimeisteli tyhjään maaliin Topi Keskisen tarjoilusta. Radulovicilla on nyt 11 osumaa.

Viisi minuuttia myöhemmin HJK iski taas. Radulovic pelasi laitaan Jukka Raitalalle, joka lähetti matalan keskityksen maalin edustalle, josta Olusanya tuikkasi pallon maaliin.

Hetemaj sai suoran punaisen 76. minuutilla, kun hän otti yhteen Valentin Roman Gascin kanssa. Argentiinalainen sai hässäkästä keltaisen. SJK vyörytti hyökkäyksiä vajaamiehisen HJK:n maalille, mutta helsinkiläiset kestivät loppuun asti ja nappasivat tärkeät kolme pistettä.

Punainen kortti

Sunnuntaina tulessa ovat muut kärkijoukkueet, kun Veikkausliigassa pelataan ottelut Haka–Lahti, FC Honka–AC Oulu, KuPS–KTP ja IFK Mariehamn–Inter.