• 17 heinäkuun, 2023

”Hätätilanne” Krimin sillalla, kertoo Venäjä – liikenne pysäytetty, ainakin kaksi ihmistä kuollut ja yksi loukkaantunutPalkkasotilasyhtiö Wagneriin kytkeytyvän Telegram-kanavan mukaan sillalla olisi tapahtunut kaksi räjähdystä. Tietoja räjähdyksistä ei ole toistaiseksi voitu varmistaa luotettavista lähteistä.

Liikenne on pysäytetty Venäjältä Krimin niemimaalle johtavalla Kertšinsalmen sillalla ”hätätilanteen” takia, kertoi Venäjän asettama Krimin kuvernööri Sergei Aksjonov maanantaiaamuna.

Ajoväylä Krimin päässä siltaa on ”vahingoittunut”, kertoo Venäjän liikenneministeriö Telegramissa. Ministeriö ei kertonut yksityiskohtia siitä, mikä vauriot oli aiheuttanut.

Kaksi aikuista on kuollut ja heidän tyttärensä on loukkaantunut henkilöautossa sillalla, kertoo Venäjän Belgorodin alueen kuvernööri Vyacheslav Gladkov. Hän kertoi asiasta viestipalvelu Telegramissa.

Gladkovin mukaan autossa oli Belgorodin alueen rekisterikilvet. Venäläisen uutistoimisto Rian mukaan tyttö on viety tehohoitoon sairaalaan.

Venäjän eteläosassa sijaitsevan Krasnodarin alueen terveysministeriö on vahvistanut, että loukkaantuneen tytön vanhemmat kuolivat tilanteessa.

Aksjonov sanoi Telegram-kanavallaan, että paikalliset viranomaiset selvittävät tilannetta ja kertovat asiasta myöhemmin. Hän lisäsi, että rautatieliikenteen Krimille on määrä jatkua aamulla kello 9 paikallista aikaa.

Ukraina epäilee Venäjän provokaatiota

Ukrainalaisen median mukaan sillalta oli kuulunut räjähdysten ääniä aikaisin aamulla. Palkkasotilasyhtiö Wagneriin kytkeytyvän Grey Zone -Telegram-kanavan mukaan siltaan kohdistui kaksi iskua kello 3.04 ja 3.20 aamulla.

Tietoja räjähdyksistä ei ole toistaiseksi voitu varmistaa luotettavista lähteistä.

Välikohtaus sillalla voi olla Moskovan järjestämä provokaatio, sanoi Ukrainan asevoimien eteläisen sotilaskomennon tiedottaja Natalia Humeniuk ukrainalaiselle televisiokanava Radalle.

Viranomaiset ovat kehottaneet Krimillä olevia turisteja pysyttelemään majapaikoissaan.

Venäjä miehitti Krimin niemimaan vuonna 2014. Kertšinsalmen silta avattiin vuonna 2018. Silta yhdistää Venäjän Krimin niemimaahan ja toimii tärkeänä huoltoreittinä Venäjän hyökkäysjoukoille Ukrainassa.

Viime lokakuussa silta vahingoittui räjähdyksessä, jossa kuoli kolme ihmistä. Venäjä syytti Ukrainaa siltaan kohdistuneesta hyökkäyksestä.

Lähteet: AFP, AP, ReutersSource link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *