• 9 huhtikuun, 2023

Florida matkalla pudotuspeleihin, Nashvillen playoff-haaveille kova kolaus – suomalaiset tekivät NHL-kierroksella viisi maalia

Suomalaiset tekivät 16 kamppailun NHL-kierroksella viisi maalia ja summasivat yhteensä 14 tehopistettä. Maalin makuun pääsivät Sebastian Aho, Joel Kiviranta, Matias Maccelli, Niko Mikkola ja Eeli Tolvanen. Lisäksi Roope Hintz ratkaisi Dallasille voittomaalikisan voiton.

Mikkolan, Maccellin ja Tolvasen maalit voi katsoa yllä olevaa kuvaa napauttamalla. Videot Ahon, Kivirannan ja Hintzin suorituksen löytyvät tämän jutun loppupuolelta.

Florida ratkaisi ajassa 59.00, Barkov 0+2

Florida Panthersin kippari Aleksander Barkov hankki tililleen kaksi syöttöpistettä joukkueensa ottaessa tärkeän 4–2-vierasvoiton Washington Capitalsista.

Floridan 3–2-voittomaali syntyi ajassa 59.00, kun Matthew Tkachuk teki kauden 40. maalinsa.

Barkov oli syöttämässä seuransa ensimmäistä sekä viimeistä maalia, jonka laukoi Sam Reinhart tyhjään maaliin.

Florida on kiinni itäisen konferenssin viimeisessä pudotuspelipaikassa pari kierrosta ennen runkosarjan loppua. Panthersin pahin uhkaaja on pisteen päässä oleva Pittsburgh Penguins, joka haki Detroitista 5–1-voiton.

Washington jää varmuudella pudotuspelien ulkopuolelle.

Katso NHL:n taulukot tämän linkin kautta (Teksti-TV).

Saros kiekkosateessa, Predatorsille iso tappio

Nashville Predatorsin maalivahti Juuse Saros torjui 36/38 kertaa, mutta tästä huolimatta Winnipeg Jets kaatoi vieraat 2–0.

Tappio oli kova kolaus Nashvillen pudotuspelihaaveille, sillä joukkue jahtaa juuri Winnipegiä, joka on kiinni läntisen konferenssin viimeisessä pudotuspelipaikassa. Joukkueiden välillä on nyt kolme pistettä ja molemmilla joukkueilla on pelaamatta enää kolme ottelua.

Predatorsin tilannetta ei auta myöskään se, että myös Calgary Flames on mukana kilpailussa viimeisestä playoff-paikasta. Flames on kahden pisteen päässä Jetsistä.

Maccelli tasoitti ja syötti ratkaisevan maalin

Arizona Coyotesin suomalaispelaajat olivat ratkaisevassa asemassa joukkueen ottaessa jatkoajalla 5–4-voiton Anaheim Ducksista. Ensiksi hyökkääjä Matias Maccelli teki kolmannen erän viimeisellä minuutilla 4–4-tasoitusmaalin, minkä jälkeen Maccelli ja Juuso Välimäki syöttivät Barrett Haytonin ratkaisumaalin jatkoajalla.

New York Rangersin puolustaja Niko Mikkola teki joukkueensa kolmannen maalin näiden ottaessa 4–0-vierasvoiton Columbus Blue Jacketsista. Maali oli Mikkolalle kauden ensimmäinen.

Dallas voittoon voittomaalikisassa – Hintz ratkaisi

Dallas Stars voitti Vegas Golden Knightsin 2–1 voittolaukauskilpailuun asti venyneessä ottelussa.

Dallasin sankarin viitan nappasi Roope Hintz, joka onnistui ainoana pelaajana voittolaukauksissa. Varsinaisella peliajalla joukkueen ainoan maalin teki Joel Kiviranta, joka tasoitti ottelun toisessa erässä.

Alta voit katsoa Hintzin suorituksen ja ottelun varsinaisella peliajalla syntyneet maalit.

Pittsburgh Penguins voitti vieraissa Detroit Red Wingsin maalein 5–1. Mikael Granlund oli mukana rakentamassa Pittsburghin avausmaalia ensimmäisessä erässä.

Detroitin maalia vahti Ville Husso, jolle torjuntoja kertyi 23/28.

Ottelussa tehtiin myös historiaa: Pittsburghin tähdestä ja joukkueen kapteenista Sidney Crosbysta tuli kautta aikain 15. NHL-pelaaja, joka on saavuttanut urallaan 1 500 tehopistettä.

Crosby teki ottelussa kaksi maalia sekä syötti kerran. Kaikkiaan hän on tehnyt 550 maalia ja 950 syöttöä yhteensä 1 189 ottelussa 18 Pittsburgh-kaudellaan.

Carolinan suomalaispelaajat esillä, Buffalo tarttui pudotuspelioljenkorteen

Buffalo Sabres vahvisti hieman oljenkorttaan päästä pudotuspeleihin, kun se kukisti kotijäällään Carolina Hurricanesin 4–3. Ottelun maalikoosteen voi katsoa ohesta.

Sabresin sytyttivät 1+2 pistettä tehoillut ruotsalaispuolustaja Rasmus Dahlin ja kaksi maalia tehnyt hyökkääjä Casey Mittelstadt. Kolmannen erän ainoan maalin laukoi numerot 4-3:een muuttanut Buffalon Tage Thompson.

Sebastian Aho laukoi Carolinan toisessa erässä 3–2-johtoon. Maali oli suomalaishyökkääjien yhteispelin hedelmä, sillä syöttöpisteet osumaan kirjauttivat Teuvo Teräväinen ja Jesse Puljujärvi. Myös Carolinan Jesperi Kotkaniemi syötti yhden maalin.

Carolinan maalivahti Antti Raanta torjui 26/30 laukausta.

NHL-kierroksen tulokset:

Buffalo–Carolina 4–3 CAR: Kotkaniemi 0+1, Aho 1+0, Teräväinen 0+1, Puljujärvi 0+1, Raanta 26/30 torj.

Detroit–Pittsburgh 1–5 *DET: Husso 23/28 torj. PIT: Granlund 0+*1

Dallas–Vegas vl 2-1 DAL: Kiviranta 1+0

San Jose–Edmonton 1–6

Arizona–Anaheim ja 5–4 ARI: Maccelli 1+1, Välimäki 0+1

Washington–Florida 2–4 FLA: Barkov 0+2

Columbus–NY Rangers 0–4 NYR: Mikkola 1+0

Ottawa–Tampa Bay 7–4

Toronto–Montreal 7–1

Winnipeg–Nashville 2–0 NSH: Saros 36/38 torj.