• 3 toukokuun, 2023

Europarlamentin demarit nimittelivät Petteri Orpoa ”äärioikeiston sätkynukeksi”


Sosialidemokraattien europarlamenttiryhmä syyttää Facebook-päivityksessään Petteri Orpoa äärioikeiston mielistelystä. Julkaisu on sittemmin poistettu.

Riikka Purra istuu manipuloidussa kuvassa tuolilla Petteri Orpo sylissään.

Petteri Orpoa (kok.) ja Riikka Purraa (ps) ivaava kuva lähti leviämään Twitterissä myöhään tiistai-iltana. Kuva: Kuvakaappaus Twitteristä

Suomen hallitustunnustelija Petteri Orpoa (kok.) esittävä nukke istuu Riikka Purran (ps.) polvella. Vieressä lukee valtavin kirjaimin: ”Äärioikeiston sätkynuket”.

Sosialistien ja demokraattien europarlamenttiryhmä (S&D) julkaisi tiistai-iltana pilakuvan, jonka viesti on selvä: päästäessään perussuomalaiset hallitukseen kokoomus antautuu äärioikeiston hallintaan.

Pilakuvan yhteydessä julkaistussa päivityksessä S&D kritisoi myös kokoomuksen europarlamenttiryhmä EPP:tä siitä, että he mahdollistavat äärioikeiston toiminnan Euroopassa.

S&D-ryhmä poisti päivityksensä alle vuorokausi julkaisun jälkeen.

Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri kommentoi asiaa Twitterissä S&D -ryhmän Suomen valtuuskunnan puolesta.

– Tämä S&D-ryhmän päivitys on poistettu, siksi sitä ei enää löydä. Eurooppalainen poliittinen kulttuuri on erilaista, Suomeen tämä ei oikein istu. Toivottavasti ei jatkossakaan. Vaatii toimia ja vastuullisuutta kaikilta!

Suomessa perussuomalaisista on totuttu puhumaan oikeisto- tai oikeistopopulistisena puolueena, mutta esimerkiksi Politico uutisoi (siirryt toiseen palveluun) suomalaisen äärioikeiston päässeen hallitusneuvotteluihin.

Äärioikeistolaisuus nousi vaalien puheenaiheeksi, kun Marin kutsui (siirryt toiseen palveluun) kokoomuksen ja perussuomalaisten mahdollista hallitusta ”sinimustaksi”. Tämä tulkittiin viittaukseksi äärioikeistolaiseen Lapuan liikkeeseen sekä uudempaan sinimustaan liikkeeseen.

Orpo loukkaantui vertauksesta, ja Marin päätyi pyytämään sitä anteeksi.

Voit keskustella aiheesta 4.5. kello 23:een asti.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *