• 21 toukokuun, 2023

Aleksander Barkovin häikäisevä suoritus sai jopa Wayne Gretzkyn ylisanoihin – suomalaistähdeltä vaatimaton kuitti lajilegendan kehuihin


Floridan johtavat pelaajat nousivat merkittävään rooliin, kun Florida voitti Carolinan toistamiseen itäisen konferenssin finaaleissa.

Jääkiekon NHL:n itäisen konferenssifinaalin toisessa osassa Floridan Panthersin johtavat pelaajat nousivat jälleen valokeilaan, kun vierasjoukkue kukisti Carolina Hurricanesin toistamiseen jatkoerässä. Loppulukemat Floridalle 2–1.

Ratkaisumaalista vastasi edellisen ottelun tapaan Floridan tähtilaituri Matthew Tkachuk, joka iski maalin ylivoimalla heti ensimmäisen jatkoerän alussa. Tilannetta edelsi Jesperi Kotkaniemen ottama jäähy.

Tkachuk on ratkaissut tänä keväänä jo kolme ottelua jatkoerissä. Viime kesänä Floridaan hankittu nuori yhdysvaltalaishyökkääjä teki jo runkosarjassa 40 maalia ja 109 pistettä.

Pudotuspeleissä hän on ollut Floridan tehokkain pelaaja saalistaen seitsemän maalia ja 18 pistettä.

Matthew Tkachuk värkkäsi voittomaalin.

Barkov häikäisi

Myös Floridan suomalaiskapteeni Aleksander Barkov oli sarjan toisessa ottelussa merkittävässä roolissa. Barkov iski toisessa erässä tärkeän tasoitusmaalin upean yksilösuorituksen päätteeksi.

Hän ujutti kiekon jalkosensa välistä ja siirsi sen sitten rystyllä Antti Raannan vartioimaan Carolina-maaliin.

Barkovin huima suoritus keräsi ylistyssanoja muun muassa lajin kaikkien aikojen parhaalta, Wayne Gretzkyltä. Hän hehkutti TNT:llä maalia yhdeksi NHL:n kaikkien hienommaksi pudostuspeliosumaksi.

Barkov oli ottelun jälleen tapansa mukaan nöyränä. Lajilegendan sanat kuitenkin mairittelivat.

– Olen varma, että hän on tehnyt isompia maaleja, Barkov kuittasi.

– Mutta kyllä, se merkitsee paljon, kun se tulee häneltä. Se on mukava kuulla, Barkov kiitteli Sportsnetin haastattelussa.

Barkov kertoi harjoitelleensa vastaavia kikkoja lapsuudessaan ulkojäillä.

– Kun on kyse sekunneista, pitää vain heti päättää ja kokeilla jotain. Onneksi tuo liike tuli mieleeni.

Floridan päävalmentaja Paul Maurice totesi, ettei hän ole koskaan nähnyt kyseisen kaltaista maalia. Hän kuuli pukukopissa, että Barkov oli kokeillut kyseistä harhautusta aiemmin.

Neljä vuotta sitten Montrealia vastaan hän ujutti samantapaisen maalin Carey Pricen vartioimaan maaliin.

– Hän teki sen liikkeen, sillä se oli ainoa liike, joka toimi, Maurice sanoi ottelun jälkeen.

Barkov.

Aleksander Barkov on noussut isoon rooliin. Kuva: Getty Images

Raanta vahtivuorossa

27-vuotiasta sentteriä kritisoitiin pudotuspelien alussa vähäisistä tehoista, mutta Carolina-sarjassa luotettava kahden suunnan sentteri on saanut pistettyä uuden vaihteen silmään.

Sarjan avausottelussa Barkov teki tehot 1+1.

Thachukin sekä Barkovin ohella joukkueen avainhahmoihin lukeutuva maalivahti Sergei Bobrovski on ollut sarjassa mies paikallaan. Edellisessä ottelussa seitsemän erää tolppien välissä huhkinut konkarivahti oli palautunut rasituksista mainiosti.

Bobrovski torjui 37 laukausta ja päästi taakseen vain yhden takaiskumaalin aivan ottelun alussa. Maalista vastasi Carolina-puolustaja Jalen Chadfield Sebastian Ahon syötöstä.

Carolinan maalia vartioi Raanta, joka tuurasi edellisessä huolivuorossa ollutta Frederik Andersenia. Suomalaisvahti pelasi hyvin ja torjui 24 kertaa.

Sarja siirtyy seuraavaksi Carolinasta Floridaan. Stanley Cup -finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *