• 25 kesäkuun, 2023

Yksi kuollut ja useita loukkaantunut Gröna Lundin huvipuistossa TukholmassaOnnettomuuden syystä ei ole vielä tietoa, mutta asiaa selvitetään.

Huvipuisto Gröna Lundin vuoristoradasssa tapahtui onnettomuus. Poliisin ja pelastuslaitoksen autoja huvipuiston alueella.

Paula Tapiola,

Linda Tammela

Huvipuisto Gröna Lund Tukholmassa on tyhjennetty ja suljettu vuoristoradassa tapahtuneen onnettomuuden vuoksi.

Yksi ihminen on kuollut onnettomuudessa ja yhdeksän on loukkaantunut, kertoo sanomalehti Expressen. Myös muissa Ruotsin medioissa kerrotaan useista loukkaantuneista. Loukkaantuneiden tilasta ei ole tarkempaa tietoa.

– On epäselvää, mitä on tapahtunut. Mutta osa vuoristorataa on romahtanut. Ihmisiä on pudonnut vaunuista, ja joitakin on jumissa vaunuissa, poliisin tiedottaja Moa Hummelgård kertoi pian onnettomuuden tapahtumisen jälkeen Dagens Nyheterille.

Ruotsin televisio SVT kertoo, että onnettomuus tapahtui Jetline-vuoristoradassa, ja yksi vaunuista irtosi radaltaan ja suistui alas.

Paikalla on useita poliisiautoja, paloautoja ja ambulansseja. Onnettomuus tapahtui puolenpäivän aikaan Suomen aikaa.

Onnettomuudella useita silminnäkijöitä

Ylen verkkotuottaja Jutta Mattsson oli viettämässä perheineen kesälomapäivää Gröna Lundissa. Mattssonin mukaan puisto oli loppuunmyyty, eikä aikuisille saanut enää laiterannekkeita.

Mattssonin puoliso ja tytär olivat nähneet vuoristorataonnettomuuden, kun Mattsson oli itse ollut toisen lapsen kanssa toisessa laitteessa.

– Rata oli paukahtanut, oli kuulunut heidän mukaansa kova ääni. Siellä oli yksi mies tipahtanut vaunun kyydistä pusikkoon, tyttären mukaan neljän-viiden metrin pudotuksen. Ihmiset olivat huutaneet ja sitten lähteneet pois paikalta.

Jetline on yksi suosituimpia laitteita, sanoo Mattsson. Sen pituusraja on 140 senttimetriä, joten pieniä lapsia laitteeseen ei pääse.

Mattssonin mukaan onnettomuuden jälkeen laitteet pyörivät vielä hetkisen, jonka jälkeen puistoa alettiin rauhalliseen tahtiin tyhjentämään. Puisto oli evakuoitu pian kahdentoista jälkeen.

Silminnäkijät ovat kertoneet Aftonbladetillekin kovista pamauksista.

– Ensin kuulimme kolme, neljä pamahdusta. Ihmiset alkoivat kirkua hulluina ja sitten kaikki alkoivat juosta. Luulin ensin, että joku oli ampunut, silminnäkijä Cecilia kertoo Aftonbladetille.

– Sitten näimme, että vaunun pyörät olivat maassa. Se oli varmaankin aiheuttanut kovat äänet. Tämä on kamalaa, ei tällaistä pitäisi voida tapahtua.

Silminnäkijä Yasin Chaudry kertoo Expressenille jonottaneensa toiseen laitteeseen, kun vuoristoradasta alkoi kuulua kovaa ääntä. Myös Chaudryn mukaan vuoristoradan vaunujen pyörät irtosivat.

– Sitten kaksi ihmistä putosi maahan. Kolmas putosi myös, mutta hän sai kiinni tolpista. Sitten koko vaunu pysähtyi, Chaudry kertoo Expressenille.

Pelastustyöntekijöiden mukaan onnettomuusvaunussa oli kahdeksan ihmistä. Viisi vaunuun jäänyttä on nyt autettu alas maanpinnalle, kertoo Dagens Nyheter.

Huvipuisto selvittää syytä

Huvipuiston tiedotuspäällikkö on vahvistanut Ruotsin medioille, että onnettomuus vaati kuolonuhrin. Onnettomuuden syystä ei ole vielä tietoa, mutta asiaa selvitetään.

– Tämä on kauheaa. Olemme kaikki shokissa. Tällaista ei pitäisi pystyä tapahtumaan, Gröna Lundin tiedotuspäällikkö Annika Troselius sanoo Dagens Nyheterille.

Jetline-vuoristoradan huippunopeus on 90 km/h, ja vuoristoradan korkein kohta on 30 metriä maanpinnan yläpuolella.

Gröna Lund sijaitsee Djurgårdenin saarella Tukholman keskustassa.

Juttua päivitetään.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *