• 8 toukokuun, 2023

Tutut värit dominoivat Miamin F1-osakilpailua, Max Verstappen täysin omaa luokkaansa – Valtteri Bottaksen vaisu alkukausi jatkui

Red Bull otti vakuuttavan kaksoisvoiton Miamin F1-osakilpailussa. Valtteri Bottaksen lupauksia herättänyt aika-ajo ei saanut tänään onnistunutta jatkoa kilpailussa.

Red Bull -kuljettajat.

Max Verstappen (oik.) sai maalissa onnittelut tallikaveriltaan Sergio Pereziltä. Kuva: Getty Images

Miamin F1-osakilpailu oli täydellistä Red Bull -kuljettajien dominointia alusta loppuun saakka. Max Verstappen ajoi eilisen epäonnisen aika-ajon jälkeen tänään vakuuttavaan voittoon ennen tallikaveriaan Sergio Pereziä. Toisesta lähtöruudusta kilpailuun startannut Fernando Alonso ajoi ehjän kilpailun, ja sijoittui kolmanneksi.

MM-sarjaa johtava Verstappen starttasi kilpailuun yhdeksännestä lähtöruudusta kovemmilla renkailla, mikä näkyi heikossa lähdössä. Hän nousi kuitenkin nopeasti viidenneksi ensimmäisten kierrosten aikana. Hallitsevan maailmanmestarin vauhti oli omaa luokkaansa, sillä hollantilainen nousi toiseksi vain 15 kierroksen jälkeen.

Verstappen ajoi kovemmalla rengasseoksellaan peräti 45 kierrosta. Perez tuli huomattavasti aiemmin varikolle, jolloin Verstappen sai kasvatettua eroa tallitoveriinsa. Hollantilaisen varikkopysähdyksen aikana Perez nousi hetkellisesti kilpailun kärkeen. Verstappen kuittasi kuitenkin nopeasti tallikaverinsa ohi tuoreilla renkailla.

Kilpailun lopussa Verstappen ajoi vielä kilpailun nopeimman kierroksen. Hollantilainen jatkaa MM-sarjan kärjessä ennen tallikaveriaan.

– Saimme hyvän pienen kamppailun Perezin kanssa lopussa, mutta onneksi kaikki meni nätisti, Verstappen tunnelmoi maalissa.

Red Bullin alkukauden ylivoimasta kertoo valmistajien MM-sarjan tilanne. Talli johtaa MM-sarjaa 224 pisteellä. Toisena on Aston Martin 102 pisteellä. Verstappen on kuljettajien MM-sarjan kärjessä 119 pisteellä ennen Pereziä, jolla pisteitä on 105.

Max Verstappen ohitti kaksi kuljettajaa yhdellä ohituksella.

Max Verstappen (vas.) ohitti komeasti Charles Leclercin ja Kevin Magnussenin (oik.) kilpailun alussa. Kuva: Getty Images

Bottaksen vaisu vauhti jatkui, Mercedekset piristyivät

Valtteri Bottaksen kilpailu alkoi vahvasti, kun suomalainen nousi kymmenennestä lähtöruudusta kahdeksanneksi. Suomalainen ei kuitenkaan pystynyt pitämään kiinni sijoituksestaan ensihetkiä pidempään. Kilpailun edetessä kävi selväksi, ettei Alfa Romeon vauhti vieläkään riitä kilpailussa taistelemaan kärkipään sijoituksista.

Bottas ajoi läpi kilpailun sijoilla kymmenestä alaspäin, ja oli maalissa lopulta 13:s. Bottaksen kauden paras sijoitus on toistaiseksi avausosakilpailun kahdeksas sija.

– Ei ollut valitettavasti oikein vauhtia tänään. Eilen oli selkeästi parempi kyyti yhdellä kierroksella, mutta kisavauhti ei oikein riittänyt kymmenen parhaan joukkoon. Eilinen vauhti oli positiivista, mutta tänään näkyi ehkä se vauhti, missä oikeasti ollaan, Bottas kommentoi Viaplaylle.

Eilen aika-ajossa pahasti epäonnistuneen Lewis Hamiltonin kilpailu eteni kärkikuskien varjossa, mutta seitsenkertainen maailmanmestari nousi lopulta kuudenneksi kolmannestatoista lähtöruudusta. Hän kuitenkin hävisi tallikaverilleen George Russelille, joka ajoi neljänneksi ja hävisi palkintopallisijan reilulla kuudella sekunnilla.

Lewis Hamilton ajaa.

Lewis Hamilton nousi kolmannestatoista lähtöruudusta lopulta kuudenneksi. Kuva: Getty Images

Ferrari-kuskien haastava alkukausi jatkui, kun Carlos Sainz putosi kolmannesta lähtöruudusta viidenneksi ja Charles Leclerc jäi seitsemänneksi. Sainz taisteli palkintopallisijoituksesta, mutta lopullisesti hän putosi taistelusta viimeisten 20 kierroksen aikana. Ferrari-kuljettajalla vaikutti olevan ongelmia renkaiden säilymisen kanssa.

Miamin viikonloppuna radan liukkaus ja renkaiden huono pito puhuttivat alusta saakka. Kilpailussa ei nähty yhtään keskeytystä, eikä edes juuri vaaratilanteita.