• 29 joulukuun, 2022

Tuli polttaa Etelä-Karjalan kirkon maan tasalle

Tuli polttaa Etelä-Karjalan kirkon maan tasalle

Kaakkois-Suomen poliisin mukaan palo on saattanut sytytetty tahallaan.

Kaakkois-Suomen poliisi on käynnistänyt esitutkinnan vuosisatoja vanhan puukirkon kokonaan tuhonneesta tulipalosta Rautjärven kunnassa.

Tulipalo syttyi sunnuntaiaamuna Rautjärven kirkon joulujumalanpalveluksessa.

Palveluun osallistui 30–40 ihmistä, mutta pelastuslaitoksen mukaan kaikki evakuoitiin turvallisesti.

Viranomaisten mukaan heillä on syytä epäillä, että Rautjärven kirkkoa tuhonnut tulipalo sytytettiin tahallaan, joten rikosta tutkitaan törkeänä omaisuusvahingona.

Ruokolahden seurakunnan kirkkoherra Leena Haakana kertoi, että tuli levisi niin nopeasti, että viranomaisilla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin antaa palon polttaa rakennus maan tasalle. Hän sanoi myös uskovansa, että tuhoaminen oli todennäköisesti tahallista.

”Luulen, että nyt on jonkinlainen epäily ilkeästä tarkoituksesta, koska muuta järkevää syytä ei ole löytynyt. Toivoisi, ettei näin ole, mutta epäilykset ovat nyt suuntaamassa siihen suuntaan. Asiaa kuitenkin tutkitaan edelleen, ja minä en osaa sanoa siitä enempää”, Haakana sanoi Ylelle.

Tutkintavastaava Timo Valle kertoi Ylelle, että viranomaiset selvittävät myös, voiko kirkkopalo liittyä johonkin muuhun samoihin aikoihin syttyneeseen tulipaloon.

Sunnuntaiaamuna muutaman kilometrin päässä kirkosta syttyi tuleen myös omakotitalo.

Haluaisitko yhteenvedon viikon tärkeimmistä jutuista postilaatikkoosi joka torstai? Rekisteröidy sitten saadaksesi viikoittainen sähköpostimme!

 

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *