• 1 heinäkuun, 2023

”Tuli perseen alla tässä täytyy edelleen painaa”


Viiden vuoden sopimus tuo Joonas Korpisalolle kaivattua työrauhaa.

Joonas Korpisalo torjuu kiekon.

Joonas Korpisalo edusti osan viime kaudesta Los Angeles Kingsiä. Kuva: NHLI via Getty Images

NHL:n vapaiden agenttien markkinat aukesivat lauantaina eikä erinomaisen kauden Columbuksessa ja Los Angelesissa menneellä kaudella pelanneen maalivahti Joonas Korpisalon, 29, tarvinnut odotella uuden sopimuksen syntymistä kauaa. Vain muutama tunti ikkunan avautumisesta Korpisalo oli tehnyt viisivuotisen sopimuksen Ottawa Senatorsin kanssa.

Tuore sopimus takaa suomalaiselle peräti 20 miljoonan jenkkitaalan tulot.

– Aika äkkiä kaikki tapahtui, Korpisalo kertaa tuoreeltaan Yle Urheilulle.

– Markkinat aukesi ja luurissa siinä aika lailla koko ajan oltiin. Muutamia seuroja siinä oli ja agentin välityksellä siinä mietittiin, että mitä tehdään. Kaikki tapahtui lopulta nopeasti ja sopimus Ottawan kanssa syntyi.

Nuorekkaasta uutta nousua tekevästä Ottawasta tulee Korpisalolle tämän uran kolmas NHL-seura. Korpisalo aloitti Columbuksessa kaudella 2015–2016 ja tuli kaupatuksi Los Angelesiin menneenä keväänä.

Valinta oli Korpisalon mukaan helppo.

– Tietenkin se vaikutti, että he suostuivat pidempään sopimukseen. Se kertoo myös siitä, mitä he minusta ajattelevat. Tuli tunne, että he oikeasti haluavat minut sinne isoksi palaseksi. Siellä on joukkue täynnä hyviä pelaajia ja seura on menossa hyvään suuntaan, mikä oli osaltaan vaikuttamassa. Kuulin seurasta ja valmennuksesta lisäksi hyviä asioita.

Joonas Korpisalo torjuu Mikey Andersonin edessä.

Joonas Korpisalo osoitti keväällä osaamisensa Edmonton Oilersia vastaan. Kuva: Getty Images

Uusi tilanne

Tilanne on Korpisalolle uusi, sillä pitkä ja arvokas sopimus tekee suomalaisesta Ottawan selkeän ykkösmaalivahdin. Aisaparikseen Porissa syntynyt veräjänvartija saa tutun miehen, ruotsalaisen Anton Forsbergin. Kaksikko oli voittamassa muutamia vuosia sitten yhdessä AHL-mestaruutta Clevelandissa Columbuksen sopimuspelaajina.

– Viiden vuoden diili tuo tietenkin jonkinlaista työrauhaa, mutta ei tämä loppupeleissä muuta yhtään mitään. Mitään ei ole luvattu tai kiveen hakattu. Samalla tavalla tässä joutuu tuli perseen alla vetämään kuin aiemminkin. Siellä on hyvä maalivahti kisaamassa peliajasta kanssani, Korpisalo muistuttaa.

Kilpailu ei suomalaista pelota.

– Olen aina saanut itsestäni parhaan irti silloin, kun kilpailu on kovaa ja rehtiä niin, että paras mies pelaa.

Uutta pitkää sopimusta voi Korpisalon kohdalla ajatella myös jonkinlaisena palkintona kovasta työstä. Lonkkaleikkausten ja muiden vaikeuksien keskellä pitkään tarponut Korpisalo haki parasta virettään oikeastaan kolmen vuoden ajan, mutta löysi mennellä kaudella peliinsä uuden tason ja uralleen kokonaan uuden suunnan – sopimuksen viimeisenä vuotena kreivin aikaan.

– Usko ei loppunut missään vaiheessa, vaikka tuossa oli lonkkaleikkausta ja muuta. Kyllähän se välillä aika vaikealta näytti.

Hyvin on silti loppujen lopuksi aina mennyt ja viime kaudella varsinkin, kun oli kroppa ja mieli kunnossa, Korpisalo naurahtaa.

– Nyt uusi sopimus tuo sillä tavalla turvaa, että tässä voi ihan oikeasti keskittyä vain jääkiekkoon, eikä miettiä mitään muuta. Sitä ajatellen tämä sopimus oli hemmetin hyvä juttu.

Idän nousukas

Ottawa joukkueena kuuluu itäisen konferenssin nousukkaisiin. Ryhmästä löytyy Tim Stutzlen, Brady Tkachukin ja Thomas Chabotin kaltaisia laadukkaita nuorempia pelaajia sekä useita muita hyviä palasia. Pitkään alemmissa kerroksissa operoineen seuran odotellaan kolkuttelevan pian tosissaan pudotuspeliportteja.

– Siellä on oikeasti hyvä joukkue kasassa ja jatkuvasti vain paranee. On hieno olla osa tätä kasvutarinaa. Tämä joukkue tulee

taistelemaan pudotuspelipaikasta ja menestyksestä.

Joonas Korpisalo kertoo ensimmäiset ajatuksensa viiden vuoden sopimuksesta.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *