• 9 huhtikuun, 2023

Timo Soini tylyttää perussuomalaisia ja katsoo kokoomuksen Petteri Orpon ansainneen vaalivoiton


Perussuomalaisten entisen puheenjohtajan Timo Soinin näkemys tulevasta vaalikaudesta on synkkä. – Juhlat loppuvat, hän kirjoittaa blogissaan.

Paikalla olivat muun muassa puheenjohtajat Petteri Orpo, Sanna Marin ja Riikka Purra.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra ja kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo Pikkuparlamentissa, josta tehtiin Ylen tuloslähetystä 2. huhtikuuta 2023. Kuva: Silja Viitala / Yle

Perussuomalaisten entinen puheenjohtaja Timo Soini käy läpi tuoreessa blogikirjoituksessaan (siirryt toiseen palveluun) kokoomuksen vaalivoiton syitä, pohtii tulevaa hallituspohjaa ja tylyttää entistä puoluettaan.

Soinin mukaan kokoomus voitti vaalit kahdesta syystä: uskottavimman talousohjelman ja onnistuneen ehdokasasettelun ansiosta.

Samalla Soini ylistää kokoomuksen puheenjohtajaa Petteri Orpoa.

– Petteri selätti epäilijät, joita oli omassa porukassa liiankin paljon, valmiina lapinleukujensa kanssa. Nyt on pelkkiä ystäviä, ministerilistan julkistamiseen asti.

Hänen mukaansa Orpo on ”ammattimies” ja ”tietää pelin hengen”.

Soini kirjoittaa, että kokoomuksen on tehtävä ratkaisu hallituskumppanista SDP:n ja perussuomalaisten välillä. Hänen näkemyksensä tulevasta vaalikaudesta on synkkä.

– Molemmissa tapauksissa juhlat loppuvat, taloustilanne on karmea ja pahenee. USA ja Eurooppa ovat uuden pankkikriisin kynnyksellä ja Suomen talous tilttaa.

”Persujen puoluetoimiston partamaurit ovat jo antaneet tyylinäytteensä”

Soini arvostelee SDP:n talouslinjaa, mutta hänen mukaansa kansa hyväksyy kokoomuksen ja SDP:n hallituksen kompromisseineen, jos mukana ovat RKP ja kristillisdemokraatit. Hän jatkaa, että jos mukaan otettaisiin vihreät, olisi kokoomus vaikeuksissa.

– Silloinhan taas enemmistö velkahallituspuolueista on taas vallan kahvassa.

Soini lisää, että perussuomalaisten ja keskustan oppositio olisi ”armoton”.

Kokoomuksen ja perussuomalaisten hallitus täydennettynä RKP:llä ja kristillidemokraateilla olisi Soinin mukaan vaalivoittajien hallitus ja sille olisi oikeutus. Siihen ilo sitten jäisikin, hän jatkaa.

– Persujen puoluetoimiston partamaurit ovat jo antaneet tyylinäytteensä. Puoluesihteeri on rasite jo omienkin mielestä ja työmiehen tiistaina ilmestyvät muistelmat kertovat, mikä on tyyli ja sävellaji. Ettei tule yllätyksenä. Sama puolue kuin 2017 jälkipuolella.

Soini luopui perussuomalaisten puheenjohtajuudesta kesällä 2017, ja uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Jussi Halla-aho. Puolueen eduskuntaryhmä hajosi kahtia ja irtautuneet perustivat uuden puolueen.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kertoi 4. huhtikuuta, että kokoomus haluaa kaikki puolueet mukaan hallitustunnusteluihin.

* Millainen hallituspohja Suomeen syntyy? Voit keskustella aiheesta maanantaihin 10. huhtikuuta 2023 kello 23:een saakka.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *