• 18 huhtikuun, 2023

Sebastian Aho laukoi NHL:n pudotuspelien ensimmäisen maalin, mutta Antti Raanta loisti ykköstähtenä – ”Hän oli uskomaton”

Carolina Hurricanesin Sebastian Aho teki jääkiekon NHL:n tämän kauden pudotuspelien avausmaalin, kun Carolina otti 2–1-kotivoiton New York Islandersista. Aho laukoi komean ylivoimamaalin avauserän neljännellä peliminuutilla suoraan Brent Burnsin oivaltavasta poikittaissyötöstä.

Carolinan toinen maalintekijä oli kakkoserässä verkkoa heiluttanut Stefan Noesen. Pisteissä Ahon ja Noesenin edelle nousi dynaaminen duo Burns ja Martin Necas, jotka kirjasivat syöttöpisteet molemmista maaleista.

Carolinan sankareihin lukeutui suomalaismaalivahti Antti Raanta, joka torjui ottelussa 25/26 kertaa. Raanta valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi. Suomalaisvahdin onnistui yllättämään vain toisessa erässä osunyt Ryan Pulock.

– Hän oli uskomaton. Se oli upeaa nähdä. Tuota tarvitaan tässä vaiheessa vuotta. Maalivahdin pitää olla paras pelaaja. Sitä hän oli, Burns hehkutti tuoreeltaan Raantaa ottelun jälkeen.

Raanta jakoi kiitosta koko joukkueelle.

– Siinä oli pari laukausta, joita en nähnyt, mutta meidän pelaajat blokkasivat ne. Suurimman osan ajasta kaverit pelasivat edessäni todella hyvin. Minun piti vain torjua ensimmäinen veto ja kaverit siivosivat hyvin maalinedustan, Raanta kiitteli.

Hurricanes kesti ottelussa muun muassa neljä Islandersin ylivoimaa ilman takaiskuja.

– Meidän jäähyntappaja numero yksi oli meidän maalivahti. Antti teki pari todella hyvää pelastusta, Carolina-luotsi Rod Brind’Amour kehui.

Hurricanes pelaa nyt pudotuspeleissä jo viidettä vuotta peräkkäin. Kolmena edellisenä vuotena joukkue on voittanut divisioonansa. Islanders pelasi NHL:n välierissä vuosina 2020 ja 2021, mutta viime vuonna joukkue jäi pudotuspelien ulkopuolelle.

– Meidän pitää olla hieman tarkempia, sillä jäällä ei ole paljon tilaa, Islanders-pakki Noah Dobson summasi.

Viime kaudella Carolinan taival päättyi pudotuspelien toisella kierroksella NY Rangersia vastaan.

Hintz osui, Heiskanen alusti

Maalin makuun pudotuspelikierroksella pääsi suomalaista Ahon lisäksi myös Dallas Starsin Roope Hintz, joka avasi joukkueensa maalitilin kotiottelussa Minnesota Wildia vastaan.

Hintz tasoitti pelin 1–1:een toisen erän alussa heti aloitusvoiton jälkeen ylivoimalla.

Myös Dallasin tähtipuolustaja Miro Heiskanen pääsi tehopisteille. Hän alusti vajaat kaksi minuuttia Hintzin maalin jälkeen Jason Robertsonin 2–1-ylivoimamaalin.

Dallasin ja Minnesotan välinen ottelu on vielä kesken. Ensimmäisen jatkoerän jälkeen tilanne on 2–2.

Suomalaispelaajien värittämä Florida Panthers joutui heti pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella kovaan testiin, kun se sai vastaansa juuri NHL:n runkosarjan piste-ennätyksen (135) tehneen Bostonin. Isäntäjoukkue Boston voitti 3–1.

Jäillä olleista suomalaisista kippari Aleksander Barkov (-1) kirjasi lähes 20 peliminuuttia ja Anton Lundell (+/- 0) sekä Eetu Luostarinen (+/- 0) kumpikin reilut 16 minuuttia. Pisteet jäivät kuitenkin saamatta.

Viime kaudella mainion runkosarjan pelanneen Floridan pääsy tämän kevään pudotuspeleihin oli koko ajan uhattuna, ja Panthers ylsi playoffseihin itälohkon viimeisenä joukkueena oltuaan lohkon kahdeksas.

Floridan pudotuspelit päättyivät viime kaudella toiselle kierrokselle tuota edeltäneen kauden Stanley Cup -mestaria Tampa Bayta vastaan.

Kings nousi voittoon

Joonas Korpisalo torjui Los Angeles Kingsille makean 4–3-jatkoerävoiton Edmonton Oilersista. Korpisalo venyi vierasjoukkueen maalilla kiekon eteen 38/41 kertaa.

Oilers johti ottelua avauserän jälkeen 2–0 ja kolmannen erän puolivälissä 3–1, mutta Los Angeles nousi rinnalle kalkkiviivoilla.

Kingsin 3–3-tasoituksen teki ajassa 59.43 Anze Kopitar (1+3) ylivoimalla. Ottelun ratkaisu nähtiin jatkoerän puolivälissä, kun Alex Iafallo rankaisi alivoimalla pelannutta Edmontonia.

Avauserässä Oilersin 2–0-johtoon veivät Leon Draisaitl ja Evan Bouchard (yv). Toinen erä oli maaliton. Kolmannessa erässä Los Angelesin kirin aloitti ensimmäisellä minuutilla Adrian Kempe, joka vastasi myös 2–3-kavennuksesta ajassa 51.23. Oilersin kolmannen erän maalin Korpisalon selän taakse teki toisen kerran onnistunut Draisaitl.