• 21 elokuun, 2023

Saga Anderssonin, 23, MM-kisasuoritus meni täysin pipariksi – jäi ilman tulosta: ”Nyt on vauhtijuoksu sekaisin”


Seiväshyppääjä Saga Andersson jäi karsintaan, eikä saanut tulosta aikaiseksi. Kuoppaan pudonnut Andersson vakuutti olevansa kunnossa.

Saga Andersson istuu pettyneenä Budapestin MM-stadionilla.

Saga Andersson jäi karsintaan. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Yleisurheilun MM-kisat 19.8.–27.8. Ylen kanavilla. Katso kisojen aikataulu ja lähetystiedot tästä linkistä.

Seiväshypyn karsinta oli Saga Anderssonille, 23, hyvin vaikea. Anderssonille kirjattiin kolme rastia aloituskorkeudesta 420, eikä hän yltänyt loppukilpailuun.

Andersson ei päässyt yhdelläkään kertaa riman päälle, vaan kaikki yritykset olivat limboja. Toisen hyppynsä jälkeen Andersson putosi pahasti seiväskuoppaan, mutta pystyi vielä tämän jälkeen jatkamaan kilpailua.

– Nyt on kyllä Sagalla vauhtijuoksu sekaisin. Askel ei osu kuopalle. Tämä on tämän kesän Sagalle hyvin harvinaista, että ei saa tehtyä hyppyä, Yle Urheilun asiantuntija Tuomas Raja kommentoi toisen rastin jälkeen.

Saga Andersson seiväskilpailussa.

Saga Andersson ei saanut tulosta karsinnassa. Kuva: Lehtikuva

”En luottanut tekemiseeni”

Andersson hyppäsi kaikkiaan viisi kertaa, sillä hän ei ylittänyt kahdella kerralla hyppypaikan kuoppalaatikon yläreunan kautta kulkevaa pystylinjaa. Näin ollen hän sai aloittaa hyppynsä uudelleen.

Andersson kertoo, että hänellä oli vaikeuksia jo verryttelyhypyistä lähtien. Hän sai hyviä hyppyjä 12 askeleen vauhdilla, mutta ei täydellä vauhdilla.

– Verryttelyn loppuun sain yhden ok-hypyn, mutta kisassa ne olivat samanlaisia kuin verkassa. En vaan luottanut tekemiseeni. Juoksu oli harppausta, enkä tehnyt töitä ilmassa, Andersson kommentoi Yle Urheilulle.

Kuoppaan putoaminen ei aiheuttanut kuitenkaan vammaa.

– En satuttanut (itseäni). Kaikki hyvin, Andersson naureskeli.

Suorittaminen ollut varmaa

Raja muistuttaa, että Anderssonilla oli muutama vuosi sitten kilpailuja, jolloin hän ei saanut tulosta aikaiseksi. Tällä kaudella suorittaminen on ollut varmempaa ja Andersson on hypännyt ennätyksensä 450.

– Tämä on paha epäonnistuminen Sagalle. Tällainen esiintyminen MM-näyttämöllä ottaa taatusti koville. Hän otti Kalevan kisoissa hopeaa ja hyppyvarmuus on parantunut, mutta tänään Sagalla ei ollut paketti kasassa, Raja lisäsi.

Saga Andersson ei päässyt riman päälle.

Saga Andersson ei päässyt kertaakaan riman päälle. Kuva: Lehtikuva

Saga Anderssonin valmentaja ja isä Björn Andersson avasi Yle Urheilulle näkemyksensä, miksi Andersson epäonnistui karsinnassa.

– Koehypyt ainakin lyhyemmällä vauhdilla toimivat hyvin, mutta heti, kun koitti koehypyssä täydellä vauhdilla, niin hän antoi alakädellä liian paljon periksi heti hypyn alussa. Samanlaisia oli kisahypyissä, Andersson tuumasi heti karsinnan jälkeen.

– Jos heti koukistaa alakäden, hyppy ei lähde liikkumaan eteenpäin. En tiedä, miksi hän teki noin. Täytyy kisan jälkeen miettiä, mikä oli pielessä.

Wilma Murto selvitti karsinnan puhtaasti ja ylitti korkeuden 465. Elina Lampela puolestaan jäi karsintaan tuloksella 450. Hän oli hyvin lähellä ylittää korkeuden 460.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *