• 7 toukokuun, 2023

Patrik Lainetta ei valittu maajoukkueeseen – tässä on Leijonien joukkue MM-kisoihin


Päävalmentaja Jukka Jalonen on valinnut MM-kisajoukkueensa tulevana perjantaina alkaviin jääkiekon MM-kisoihin. Patrik Laineen lisäksi joukkueen ulkopuolelle jäi muun muassa Markus Granlund.

Patrik Laine kuvassa.

Patrik Laineen kausi oli loukkaantumisten sävyttämä. Kuva: Icon Sportswire via Getty Images

Samu Saatsi,

Paavo Forsberg,

Pertti Lappalainen

Suomen jääkiekon miesten maajoukkue on valittu tuleviin Tampereen ja Riian MM-kisoihin. Päävalmentaja Jukka Jalonen julkisti kolmen maalivahdin ja 22 kenttäpelaajan kisaryhmänsä sunnuntaina viikonloppuna pelatun Tšekin EHT-turnauksen jälkeen.

Columbus Blue Jacketsin suomalaistähti Patrik Laine ei ole mukana joukkueessa. Loukkaantumisesta toipuva Laine ei ollut mukana Tshekissä pelatussa EHT-turnauksessa.

– Valitettavasti aiemmin julkistetuista nimistä Patrik Laine ei edelleenkään ole täydessä pelikunnossa eikä siksi voi osallistua MM-kisoihin, GM Jere Lehtinen kertoi Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

– Olemme olleet yhteyksissä Paten kanssa viikon aikana ja vaikka hänelle tämä on tietysti iso pettymys, lähetti hän joukkueelle kovasti tsemppiä peleihin.

Laineen seura Columbus kertoi Twitterissä, ettei suomalainen tuntenut olevansa täydessä kunnossa, joten hän päätti jättää kisat väliin.

Tänään valittu joukkue kokoontuu tiistaina Tampereelle. Lehtinen kertoo, että mahdollisia NHL-vahvistuksia seurataan vielä ”sivusilmällä”.

– Fokus on pelaajissa, jotka on nyt valittu mukaan.

NHL-pelaajia ryhmässä on viisi: puolustaja Olli Määttä (Detroit) sekä hyökkääjät Joel Armia (Montreal), Kaapo Kakko (Rangers), Kasperi Kapanen (St. Louis) ja Mikko Rantanen (Colorado). Lisäksi mukana on Vegasin AHL-joukkueessa pelannut Sakari Manninen.

Kasperi Kapanen luistelee.

Kasperi Kapanen valittiin lopulta Leijonien MM-ryhmään, vaikka hyökkääjän otteet ailahtelivat kevään maajoukkuepeleissä. Kuva: NHLI via Getty Images

MM-joukkueeseen murtautui tällä kaudella maajoukkueessa debytoinut Porin Ässien 24-vuotias puolustaja Nikolas Matinpalo. Tapparan tähtipuolustaja Valtteri Kemiläinen ei mahtunut mukaan joukkueeseen. Saman kohtalon koki myös Markus Granlund, joka on muodostanut viime vuosina tehoketjun yhdessä Sakari Mannisen sekä Teemu Hartikaisen kanssa.

Päävalmentaja Jukka Jalonen totesi tiedotteessa joukkueen valitsemisen olleen erityisen haastavaa tänä vuonna.

– Vaikeimmat valinnat oman päävalmentajuuteni aikana. Meillä on erittäin kilpailukykyinen joukkue ja monta taitavaa, maajoukkueestakin tuttua pelajaa jäi tällä kertaa kokoonpanon ulkopuolelle, Jalonen sanoi Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Tässä Suomen MM-joukkue

Maalivahdit
HELJANKO Christian
LARMI Emil
OLKINUORA Jussi

Puolustajat
FRIMAN Niklas
KOIVISTO Miika
LEHTONEN Mikko
MATINPALO Nikolas
MÄÄTTÄ Olli
OHTAMAA Atte
POKKA Ville
SEPPÄLÄ Mikael

Hyökkääjät
ANTTILA Marko
ARMIA Joel
BJÖRNINEN Hannes
HARTIKAINEN Teemu
KAKKO Kaapo
KAPANEN Kasperi
LAMMIKKO Juho
MANNINEN Sakari
MERELÄ Waltteri
OKSANEN Ahti
PESONEN Harri
RANTANEN Mikko
SALLINEN Jere
SUOMELA Antti

Leijonien turnaus käynnistyy tulevana perjantaina, kun Suomi kohtaa avauspelissään Tampereella Yhdysvallat.

Päivitetty kello 19.24: Lisätty Jere Lehtisen kommentteja.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *