• 5 heinäkuun, 2023

Kuin katkera eksä ilmestyisi häihin, kuvailee demarilehden päätoimittaja Rydmanin valintaa ministeriksiPuoluelehtien päätoimittajat eivät jaa näkemystä, että Wille Rydmanin valinta ministeriksi olisi perussuomalaisten näpäytys kokoomukselle.

SDP:n puoluelehti Demokraatin päätoimittaja Petri Korhonen arvioi, että perussuomalaisten päätös nostaa Wille Rydman elinkeinoministeriksi on katkeraa kalkkia kokoomukselle.

Päivi Suikkanen,

Roope Kariniemi

Pääministeri Petteri Orpon (kok.) hallituksen toimintakyky testataan kahden viikon kuluessa, arvioi päätoimittaja Petri Korhonen SDP:n pää-äänenkannattaja Demokraatista.

Korhonen perustelee näkemystään perussuomalaisten uudella ministerivalinnalla. Hänen mukaansa pelissä on nyt hyvin paljon henkilökysymyksiä, joiden seuraukset näkyvät pian.

– Ministeri Wille Rydmanin ottaminen ministeriksi, jos puhutaan järkiavioliiton termein, on pikkuisen sama, kun toinen osapuoli toisi bestmaniksi tai kaasoksi toisen osapuolen katkeran eksän, maalailee A-studiossa keskiviikkona vieraillut Korhonen.

Perussuomalaiset valitsi keskiviikkona kansanedustaja Wille Rydmanin uudeksi elinkeinoministeriksi. Rydman erosi vuodenvaihteessa kokoomuksesta. Hänet valittiin viime keväänä kansanedustajaksi perussuomalaisten leiristä.

Päätoimittaja Jussi Virkkunen vasemmistoliiton pää-äänenkannattaja Kansan Uutisista pitää selvänä, että Wille Rydmanin nimittäminen on näpäytys kokoomukselle. Perussuomalaiset eivät ministereitä enää vaihda.

– Perussuomalaiset tietävät, että muilla hallituspuolueilla ei ole voimaa lähteä kaatamaan yhtään perussuomalaisten ministeriä. Tämä oli perussuomalaisille paikka iskeä ja näyttää.

Virkkunen veikkaa, että hallituksen kestävyys testataan viimeistään syksyllä.

Päätoimittaja Matias Turkkila perussuomalaisten verkkolehti Suomen Uutisista pitää Rydmanin nimitystä aivan liian arvokkaana, että sitä käytettäisiin näpäytykseen.

– Tämä on puhtaasti asiakeskeinen päätös. Tässä ei ole henkilöskismaa, joka usein politiikassa rajoittaa puolueiden välejä, Turkkila vakuuttaa.

Päätoimittaja Kasperi Summanen kokoomuksen Verkkouutisista arvelee, että Rydmanin valinta ministeriksi saattaa ärsyttää kokoomuksessa. Summanen uskoo, että perussuomalaiset ovat tehneet kuitenkin laskelmansa siitä, että puolue tarvitsee ja haluaa Rydmanin ministerin tehtävään.

Katso keskiviikon A-studio Yle Areenasta.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *