• 11 elokuun, 2023

Kitkerä tappio Azerbaidzanissa tarjosi HJK:n päävalmentajalle helpotuksen aiheita – ensi viikolla eksotiikkaa on tarjolla Qarabagille


HJK:n taistelu ei tuonut jättipottia, vaan joukkue joutuu lähtemään Eurooppa-liigan 3. karsintakierroksen kotiotteluun 1–2-tappio niskassaan. Valmentaja Toni Korkeakunnaksella riittää vielä uskoa.

HJK:n Perparim Hetemaj, Lucas Lingman ja Toni Korkeakunnas harmittelevat Molde-tappiota.

HJK:n Perparim Hetemaj’lle, Lucas Lingmanille ja Toni Korkeakunnakselle jäi jossiteltavaakin. Arkistokuva. Kuva: EPA-EFE / AOP

Anu Karttunen,

Mika Halonen

HJK koki kirvelevän 1–2-tappion Azerbaidzanissa jalkapallon Eurooppa-liigan 3. karsintakierroksen ensimmäisessä osaottelussa, mutta päävalmentaja Toni Korkeakunnas näki joukkueensa otteissa paljon hyvääkin.

– Nähdäkseni se oli erinomainen vierasottelu aika eksoottisissa olosuhteissa, puhelimitse tavoitettu Korkeakunnas totesi.

HJK:lla oli ottelun alla pieniä mutkia matkassa jo valmistautumisen kanssa, sillä joukkue joutui vetämään viimeistelyharjoituksensa Helsingissä Bakun sijaan. Korkeakunnas myönsi, että pelaajat olivat ottelun alussa ”telineissä” ja liian passiivisia.

– Kun maltoimme ja uskalsimme pelata, niin saimme varsinkin toisen jakson aikana monia maalintekopaikkoja. Olisimme voineet saada paremmankin tuloksen, mutta kaiken kaikkiaan hyvä vieraspeli vaikeissa olosuhteissa, Korkeakunnas sanoi.

– Kaikki jäi auki ja pelattavaksi toiseen osaotteluun Helsinkiin. Tämä oli minimitulos täältä, mutta minulle jäi sellainen tunne, että pystymme tästä parista menemään jatkoon.

HJK pystyi toisella puoliajalla myllyttämään Qarabagin maalilla useaan otteeseen, mutta Shakhrudin Magomedaliyev venyi pallon tielle ja kertaalleen pallo kävi tolpassakin. Korkeakunnas myönsi, että tilanteessa kävi klassisesti, sillä tolppalaukauksen jälkeen Qarabag teki maalin Joona Toivion jalan kautta.

– Kuten kliseisesti sanotaan: kun ei se itse tee, niin kaveri tekee. Mutta ei auta jossitella.

Anthony Olusanya.

Anthony Olusanya vastasi Klubin vierasmaalista. Arkistokuva. Kuva: Kimmo Brandt / All Over Press

Harvinainen tilanne

HJK vaihtoi 72. minuutilla koko yläkolmikon, sillä Anthony Olusanya, Santeri Hostikka sekä Filip Rogic tulivat Bojan Radulovicin, Topi Keskisen sekä Atomu Tanakan tilalle. Vain viittä minuuttia myöhemmin Olusanya teki HJK:lle maalin.

Korkeakunnas oli tyytyväinen siihen, miten vaihdot piristivät joukkueen peliä. Ennen kaikkea hän oli onnellinen siitä, että hänellä oli käytettävissään laaja materiaali.

Korkeakunnas kertoi olevansa urallaan sellaisessa harvinaisessa tilanteessa, että hän saa pohtia, kenellä on päivän paras kunto ja kenet hän panee avauskokoonpanoon.

– Olen ollut tässä nyt kolme viikkoa. Ensimmäiset kaksi viikkoa mentiin 13–14 kenttäpelaajalla. Nyt olemme saaneet uusia pelaajia ja loukkaantuneita takaisin. Meillä alkaa olla sellainen rosteri, jolla pystymme kamppailemaan vaikka kolmen päivän välein.

Korkeakunnas uskoo, että siinä missä Qarabagin kotikenttä oli HJK:lle eksoottinen kokemus, tulee Töölön jalkapallostadion tekonurmineen olemaan sitä Qarabagille. Klubin peli on Korkeakunnaksen hoteissa mennyt koko ajan eteenpäin ja joukkue on saanut lisää itseluottamusta.

– Vastustajan vahvuus on joka tapauksessa hyökkäyspeli. Muun muassa Puolan mestareita vastaan he vieraissakin hallitsivat palloa. He pyrkivät pelaamaan aktiivisesti ja rohkeasti, Korkeakunnas sanoi.

– Uskon, että kun me vieraissakin pystyttiin pelaamaan aika hyvää ja rohkeaa futista, niin se varmasti luo uskoa siihen, että pystymme pelaamaan vielä tasaisemmin koko pelin ajan kotikentällä.

Kertaus HJK:n europelitaipaleesta

HJK voitti Mestarien liigan 1. kierroksella pohjoisirlantilaisen Larnen. Mestarien liigan 2. kierroksella se hävisi norjalaiselle Moldelle. Nyt pelataan siis Eurooppa-liigan 3. kierrosta.

HJK pelaa kotiottelunsa Qarabagia vastaan torstaina 17.8. kello 19. Se on HJK:n seuraava ottelu, joten sen ei tarvitse välissä pelata Veikkausliigaa.

Mikäli HJK ottaisi jatkopaikan Qarabag-otteluparista, se varmistaisi paikkansa vähintään Konferenssiliigan lohkovaiheessa. HJK pelasi lohkovaiheessa myös kahdella edellisellä kaudella, 2021 Konferenssiliigaa ja 2022 Eurooppa-liigaa.

HJK–Qarabag-otteluparin voittaja etenee Eurooppa-liigan viimeiselle karsintakierrokselle, jolla tulee vastaan häviäjä otteluparista Galatasaray (Turkki) – Olimpija Ljubljana (Slovenia). Galatasaray voitti ensimmäisen osaottelun vieraskentällä 3–0. Tuolta kierrokselta voittaja menee Eurooppa-liigan lohkoon, häviäjä Konferenssiliigan lohkoon.

HJK–Qarabag-otteluparin häviäjän europelit jatkuvat vielä Konferenssiliigan viimeisellä karsintakierroksella, jossa vastaan asettuu voittaja otteluparista Farul Constanța (Romania) – FC Flora (Viro).Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *