• 23 elokuun, 2023

Katso, kuinka Susijengin kapteeni joutui ojentamaan uima-altaalla viihtynyttä MM-tulokasta – ”Tämä ei ole mikään rantaloma”Sasu Salin opasti Olivier Nkamhouaa kesken suomalaismedioille annettujen haastatteluiden.

Sasu Salin opastaa Olivier Nkamhouaa: ”Tämä ei ole mikään rantaloma”

Roope Visuri,

Antti-Jussi Sipilä

OKINAWA. Susijengin kapteeni Sasu Salin antaa suomalaismedioille haastatteluita kaksi päivää ennen koripallon MM-kisojen avausottelua, kunnes yksi hetki keskeyttää hänet.

Salin näkee joukkueen arvokisatulokkaan Olivier Nkamhouan ottamassa aurinkoa joukkueen uima-altaalla. Nkamhouaa pidetään yhtenä tämän hetken kovimmista lupauksista suomalaisessa koripallossa.

– Tämä ei ole mikään rantaloma. Nyt huoneeseen, Salin opastaa ja tulee sen jälkeen Yle Urheilun haastatteluun.

Pitääkö kapteenin opastaa nuorempia?

– Pitää. Tämä ei ole oikeasti mikään rantaloma. Meillä on treenit illalla, Salin sanoo.

Salin toki tiedostaa, että välillä voi ottaa aurinkoakin, mutta kapteenin mukaan aurinkoon ei voida jäädä pitkäksi aikaa lepäilemään.

Salin kertoo, että joukkuessa on joka tapauksessa odottavaiset fiilikset kohti MM-kisoja.

– Porukkaa näyttää olevan sillä ilmeellä, että halutaan jo pelata, Salin kuvailee.

Lämpöä Okinawan saarella piisaa. Lämpömittari huitelee parhaimmillaan yli 30 asteessa ja kosteusprosenttikin on kovimillaan yli 80.

Perjantain avausottelussa vastaan asettuu mitalisuosikki Australia. Suomen MM-lohko on erittäin kova, sillä lohkosta löytyy toinenkin vahva mitalikandidaatti Saksa.

Nkamhouan lisäksi arvokisojen ensikertalaisia ovat Alex Murphy ja Jacob Grandison. Salin on nykyjoukkuueen pelaajistosta ainoa, joka oli mukana Suomen miesten koripallomaajoukkueen ensimmäisissä MM-kisoissa 2014.

Salin on pelannut puolestaan jo kuusissa EM-kisoissa. Hän ei koe hirveästi eroa MM- ja EM-kisojen välillä.

– Samanlaiset karkelot nämä ovat loppujen lopuksi. Systeemit eivät hirveästi muutu. Vastustajat ainoastaan muuttuvat nyt, kun niitä on ympäri maailmaa, Salin sanoo.

Australian ja Saksan lisäksi lohkossa on isäntämaa Japani. Lohkon kaksi parasta menee ylempään jatkosarjaan, 16 parhaan joukkoon. Kaksi viimeistä jatkaa alemmassa jatkosarjassa kamppailua sijoista 17-32.

Salin näkee, että Suomen lohko on yksi kisojen kovimmista.

– Australia on maailmanrankingin kolmonen ja kestomenestyjä. Saksa on viime vuoden EM-pronssimitalisti. Japani ei tule olemaan helppo kotiyleisön edessä. Kyllä nämä tuottavat meille haasteita, Salin kuvailee.

Viime vuonna Susijengi säväytti EM-kisoissa yltämällä kahdeksan parhaan joukkoon. Nyt Salin asettaa saman tavoitteen MM-kisoihin.

– Otetaan lentolippu Manilaan, mutta totta kai ensimmäisenä ajatukset ovat nyt Australiassa, Salin sanoo ja viittaa jatkopeleihin.

Susijengillä oli vaikeuksia löytää oikeanlaista viisikkoa harjoituspeleissä ennen MM-kisoja, mutta Salinin mukaan asiasta ei tarvitse olla huolissaan.

– Tässä on 11 kaveria, joiden kanssa olemme pelanneet pitkään yhdessä. Nyt tuli vielä viimeisenä Jacob Grandison. Hän näytti hyvältä välillä. Saimme hyviä näyttöjä siitä, missä olemme hyviä ja missä pitää parantaa. Kaikki toimii toivottavasti perjantaina, Salin sanoo.

Salinin mukaan Susijengistä pitää löytyä hyökkäyspäästä muitakin vaarallisia pelaajia kuin joukkueen suurin tähti Lauri Markkanen.

– Näytämme hyvältä, kun pallo liikkuu. Silloin jokainen pelaaja nauttii, eikä yhdelle pelaajalle jää liikaa vastuuta, Salin sanoo menestysreseptiksi.

Susijengi aloittaa koripallon MM-kisat Japanissa Okinawassa perjantaina 25.8. Avausottelussa vastaan asettuu mitalisuosikki Australia. Ottelu alkaa kello 11.00. Näet Ylen verkkosivuilla ja Yle-sovelluksessa tuoreeltaan Susijengin ja Lauri Markkasen kohokohdat.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *