• 8 elokuun, 2023

”Joshua varmaan luulee saavansa helpon ottelun”


Robert Helenius kohtaa supertähti Anthony Joshuan lauantaina Lontoossa. Helenius ja manageri Markus Sundman kertovat, miten suomalaisnyrkkeilijä päätyi pika-aikataululla huippuotteluun.

Robert Helenius hoidettavana omassa kulmauksessaan.

Robert Helenius koki tyrmäystappion Deontay Wilderille lokakuussa, ja palasi viikonloppuna kehään Mika Mielosta vastaan. Kuva: EPA-EFE

Jari Kärkkäinen,

Joska Saarinen

Raskaansarjan ammattinyrkkeilijä Robert Helenius, 39, saa viikonloppuna huiman tilaisuuden. Helenius pääsee otteluun entistä maailmanmestaria ja olympiavoittaja Anthony Joshuaa, 33, vastaan Lontoon O2-areenalla tämän viikon lauantaina.

Heleniukselle avautui tilaisuus pikahälytyksellä, kun Joshuan alkuperäisen vastustajan Dillian Whyten dopingtesteissä on epäselvyyksiä.

Heleniuksen manageri Markus Sundman vahvistaa Yle Urheilulle, että ottelu supertähti Joshuaa vastaan toteutuu.

– Tämä kaikki alkoi lauantaiaamuna saadessani soiton Match Room Boxingilta Savonlinnaan. Minulle kerrottiin Whyten kärynneen dopingista ja Heleniusta kysyttiin tähän superotteluun, Sundman paljastaa Yle Urheilulle.

Sundman ei kertonut Savonlinnan kiireisenä otteluiltana tästä mahdollisuudesta Heleniukselle tai tämän valmentajalle Johan Lindströmille. Ensin Heleniuksen oli saatava täysi rauha keskittyä paluuotteluunsa Mika Mielosta vastaan. Helenius voitti ottelun teknisellä tyrmäyksellä kolmannessa erässä.

– Heti Savonlinnan ottelun jälkeen kerroin Robertille ja Johanille. Robert vastasi heti lähtevänsä ilman muuta otteluun, vaikka valmistautumisaikaa ei ole lainkaan.

Uransa jatkamisen mielekkyyttä pohtinut Helenius oli alkanut paluuottelua varten harjoitellessaan ajatella, että ehkä hän voisi jatkaa uraansa vielä muutaman ottelun verran.

Suunnitelmissa ei ollut tietenkään kohdata Joshuan tasoista vastustajaa näin nopealla aikataululla.

– Tätähän minä teen työkseni. Pitää olla valmis. Onneksi olemme harjoitelleet hyvin, Helenius sanoo Yle Urheilulle.

– Nyt tuli sellainen mahdollisuus, että Joshua varmaan haluaa tai luulee saavansa helpohkon ottelun, niin minä tulen ja yllätän.

Anthony Joshua nyrkkeilykehässä.

Anthony Joshua on entinen raskaansarjan maailmanmestari. Kuva: Getty Images

Kuin ihmeen kaupalla Helenius sai taas mahdollisuuden huippuotteluun, Deontay Wilderille kärsimästään tyrmäystappiosta huolimatta. Heleniuksen haave pääsystä raskaansarjan maailmanmestaruusotteluun saa nyt vielä ainakin yhden mahdollisuuden.

Vaikka titteliotteluun mahdollisesti vievä tie on useamman ottelun mittainen, mahdollisuus motivoi suomalaista.

– MM-ottelu on ollut aika pitkään minun ajatuksissani, enkä ole ihan vielä valmis luopumaan siitä, Helenius sanoo.

Manageri Sundman ei suostu paljastamaan Joshua-ottelun palkintosummaa, mutta kertoo ottelupalkkio-neuvotteluiden olleen todella tiukat.

– Kumpikaan osapuoli ei lähtenyt neuvottelupöydästä täysin tyytyväisenä, mutta tässä ottelussa on mahdollisuus ehdottomasti rahaa suuremmassa roolissa. Tämä on loistava tilaisuus, jota emme voi jättää käyttämättä. Olemme taas ihan maailman huipun tuntumassa.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *