• 21 maaliskuun, 2023

”Jokainen halusi pelata voiton myös Jennille”


Luleå HF voitti jo viidennen perättäisen jääkiekon Ruotsin mestaruuden. ”Suomalaisjoukkue” sai lisäpotkua kolmanteen loppuotteluun loukkaantuneesta kapteenistaan.

Luistimen viillon kaulaansa saanut Jenni Hiirikoski seurasi SDHL:n ratkaisevaa loppuottelua vaihtopenkin takaa.

Jenni Hiirikoski seurasi SDHL:n kolmatta loppuottelua Luleån vaihtopenkin takaa. Kuva: TT/Lehtikuva

Viime kaudella Luleå HF ja Brynäs IF tahkosivat viisi ottelua, ennen kuin jääkiekon SDHL:n mestaruus ratkesi ”suomalaisjoukkue” Luleålle. Tällä kaudella Brynäs oli lähestulkoon vastaantulija, sillä Luleå vei voiton suoraan otteluvoitoin 3–0. Viimeinen ottelu päättyi kotijoukkueelle samoin numeroin.

Luleån taistelutahtoa viimeisessä ottelussa nosti se, että joukkueen kapteeni Jenni Hiirikoski loukkaantui dramaattisesti edellisessä pelissä. Hiirikoski sai vastustajan luistimesta viillon kaulaansa. Hän oli kuitenkin joukkueen mukana kolmannessa ottelussa ja pääsi nostamaan mestaruuspokaalia jo viidennen kerran Luleå-paidassa.

– Jokainen halusi pelata tämän voiton myös Jennille. Siitä sai lisäpotkua, mestaruusjuhlista tavoitettu joukkuekaveri Viivi Vainikka kertoi Yle Urheilulle.

Samaa sanomaa välittivät myös muut pelaajat. Petra Nieminen kertoi Aftonbladetille (siirryt toiseen palveluun), että pelaajat tiesivät Hiirikosken olevan kunnossa, mutta kapteeni oli kuitenkin kaikessa mukana. Kun Hiirikoski nosti mestaruuspokaalin ilmaan, räjähti hallin yleisö suuriin suosionosoituksiin.

– Tämä merkitsee niin paljon. Tämä joukkue on antanut minulle niin paljon. Arvostan kaikkea, Hiirikoski itse sanoi SVT:lle (siirryt toiseen palveluun).

21-vuotiaalle Vainikallekin mestaruus oli kolmas Luulajassa. Vainikan, Hiirikosken ja Niemisen lisäksi mestaruutta pääsi juhlimaan Ronja Savolainen, Noora Tulus ja Jenna Pirttijärvi. Tulukselle mestaruus oli jo kuudes, Savolaiselle viides, Niemiselle neljäs ja Pirttijärvelle toinen.

Suomalaiset olivat hyvin esillä kaikissa loppuotteluissa. Kolmannessa pelissä Nieminen vastasi joukkueensa avausmaalista ja kaksi muuta iski Pirttijärvi tyhjään maaliin.

Vainikan mukaan mestaruus maistuu aina hyvälle, eikä niissä ole ollut suurta eroa.

– Aina kun voittaa tämän liigan mestaruuden, niin ei mikään tunnu yhtä hyvältä. Kuitenkin ruotsin mestaruus ja koko Euroopan paras sarja, niin se on iso juttu, Vainikka hehkutti.

– Eihän tämä tietysti helposti tullut, mestaruuteen joutui tekemään paljon töitä, mutta kolmella pelillä saatiin voitto ja katkaistua tämä sarja, niin siitä on tosi hyvä fiilis.

Tämän vuoden mestaruus oli Luleålle jo viides perättäinen ja kuudes kaiken kaikkiaan. Vainikan mukaan menestykselle on yksinkertainen selitys:

– Meillä on hyvä ilmapiiri, hyvä kulttuuri ja hyviä pelaajia, Vainikka sanoi, ennen kuin vetäytyi viettämään joukkueen kanssa aikaa ja juhlistamaan mestaruutta.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *