• 23 helmikuun, 2023

Jasmi Joensuu kaatui kauden tärkeimmällä hetkellä ja tilitti murheellisena – ”En minä mitään selittele”Jasmi Joensuu oli vahvasti taistelemassa jatkopaikasta, mutta homma tyssäsi kaatumiseen. Johanna Matintalo oli ymmällään hyytymisestään. Kaikki suomalaisnaiset karsituivat MM-sprintissä alkuerissä.

Jasmi Joensuu kaatuu.

Roope Visuri,

Laura Arffman

Planican MM-hiihdot Ylen kanavilla 22.2.–5.3.2023. Katso hiihdon MM-kisojen ohjelma ja lähetystiedot tästä linkistä.

Suomalaisnaiset jäivät alkueriin Planican MM-kisojen sprinttikisassa perinteisellä hiihtotavalla.

Jasmi Joensuu oli karsinnassa paras suomalainen kymmenennellä sijallaan. Alkuerässä Joensuu oli hyvässä asemissa Ruotsin Jonna Sundlingin perässä, mutta hän kompuroi ja kaatui.

– Suksi lipsahti ja suksi meni sauvan väärän puolelle. Asento oli vähän leveä haarakäynnille. Suksen lipsahtaessa Jasmi ei saanut pidettyä ylävartaloa kiinni. Oma moka, mutta erittäin harmittava tilanne. Ennen kaatumista tilanne oli hallinnassa, Yle Urheilun asiantuntija Kalle Lassila niputti.

Kaatumisen jälkeen Joensuu yritti vielä kiriä erässään kolmanneksi ja aikavertailupaikkaan, mutta ei aivan ehtinyt Saksan Coletta Rydzekin edelle. Rydzekinkään aika ei olisi lopulta riittänyt välieriin.

Ennen kaatumista Joensuun mukaan erä oli mennyt niin kuin hän oli ajatellut.

– Katsoin pari kertaa sen (kaatumisen) nauhalta. Puolalainen (Weronika Kaleta) tuli takaa ja osui. Tuntui, että joku kolahti. Yritin saada hallintaa, mutta en saanut. En minä mitään selittele. En pysynyt taaskaan pystyssä tärkeimmässä paikassa. Kyllä se jostain kertoo, Joensuu sanoi.

Joensuu on kokenut usein kovia sprintin erävaiheissa. Viime kaudella Joensuu kaatui Davosin, Salpausselän ja Drammenin maailmancupissa. Tour de Skillä Joensuu kolaroi kanssakilpailijan kanssa ja Pekingin olympialaisissa Joensuulta katkesi sauva.

– Tuli aika flashback-fiilis aika monesta viime kauden kisasta. Olen yllättävän hyvin pysynyt tällä kaudella pystyssä, mutta pitihän se arvata, että tähän tärkeimpään paikkaan touhu taas tyssää, Joensuu harmitteli.

Joensuu ei ollut varma, valitaanko häntä enää muille matkoille Planican MM-kisoissa.

– Katsotaan, käykö sama kuin Pekingissä ja tulee kisaturistireissu. En tiedä. Katsotaan sitä sitten, Joensuu päätti.

Näin Jasmi Joensuu kommentoi kaatumistaan

Mitaliehdokkaana kauden mittaan ollut Johanna Matintalo jäi myös alkueriin. Matintalo ei saanut missään vaiheessa hiihtoaan kulkemaan ja hän jäi eränsä viimeiseksi. Karsinnassa Matintalo oli 18:s.

– Päällimmäisenä tunteena on vähän hämmennys. En tiedä, miksi meni niin huonosti kuin meni. Aika-ajo oli jo huonompi kuin olisin toivonut. Erävaihe oli vielä huonompi. Viikonloppuna teimme suomalaisten kanssa sprinttitreeniä ja hiihdimme eriä. Silloin oli parempaa kulkua. Siitä tuli hyvä fiilis omaan tekemiseen ja luottoa, että voisi hiihtää kovaa. Nyt oli kisassa paljon huonompaa tekeminen kuin oli viikonloppuna, Matintalo sanoi.

Matintalo ei osannut arvioida tarkemmin virettään loppukisoja ajatellen.

– En tällä hetkellä osaa hirveästi ajatella eteenpäin. Pitää ensiksi analysoida ja miettiä, miksi tapahtui näin, Matintalo totesi.

Myös Jasmin Kähärä ja Anne Kyllönen putosivat jatkosta alkuerissä.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *