• 28 maaliskuun, 2023

Ilmiömäinen Matias Maccelli! Katso, miten suomalaishyökkääjä nousi tulokkaiden pistepörssissä toiseksi

Arizonan Matias Maccelli pelaa mainiota tulokaskautta NHL:ssä.

Jääkiekon NHL:ssä Florida Panthersilla on menossa vaikea jakso kriittisellä hetkellä. Pudotuspelipaikasta kamppaileva Florida kärsi neljännen peräkkäisen tappionsa putkeen, kun Ottawa oli parempi lukemin 5–2.

Viime kaudella runkosarjan voittanut Panthers on kolmen pisteen päässä itäisen konferenssin viimeisestä villikorttipaikasta pudotuspeleihin. Kyseistä paikkaa pitää tällä hetkellä hallussaan Pittsburgh, jolla on kolme pistettä Floridaa enemmän. Pittsburgh on pelannut Floridaa yhden ottelun vähemmän.

Ottawaa vastaan Florida menetti voittosaumansa jäähyilyyn. Ottawa rokotti Floridan virheistä ja iski kolme ylivoimamaalia.

Floridan tähtipelaaja Matthew Tkachukin mielestä he olivat viidellä viittä vastaan jopa dominoivia.

– Erikoistilanteilla oli ehdottomasti iso rooli tänä iltana, emmekä olleet siinä tänään eduksemme, Tkachuk harmitteli.

– Mielestäni pelasimme todella hyvin suurimman osan ottelusta. Jouduimme vain ongelmiin rangaistuksien kanssa. He hyödynsivät ylivoimapelinsä, mutta me emme omaamme. He ehdottomasti murskasivat meidät tänään erikoistilanteissa, Tkachuk harmitteli.

Aleksander Barkovin yhdeksän ottelua kestänyt pisteputki tuli päätökseensä. Hän oli tehnyt kyseisen tehojakson aikana neljä maalia ja 16 pistettä.

Mainiota kautta pelaava Floridan Eetu Luostarinen saavutti 40 pisteen rajan.

Maccelli sädehti

Upeaa tulokaskautta pelaava Arizonan Matias Maccelli oli jälleen valokeilassa kotijoukkueen kohdatessa Edmontonin. Maccelli viimeisteli kaksi näyttävää osumaa.

Ensimmäisen erän alkupuolella Maccelli nousi Edmontonin alueelle, harhautteli ja laukoi hienon yksilösuorituksen päätteeksi. Kolmannessa erässä hän kieputti ottelun toisen maalinsa. Maccellin molemmat osumat voit katsoa päävideolta.

Macceli nousi tulokkaiden pistepörssissä Anaheimin Mason McTavishin ohi kakkospaikalle. Turusta lähtöisin oleva 22-vuotias hyökkääjä on tehnyt 73 ottelussa kymmenen maalia ja 43 pistettä.

Tulokkaista enemmän pisteitä on tehnyt vain Seattlen Matty Berniers (50).

Arizona hävisi Edmontonille 4–5.

New Yersey Devilsin suomalaishyökkääjä Erik Haula napautti kauden yhdeksännen osumansa, kun Devils kohtasi New York Islandersin. Haula pääsi puikkelehtimaan toisen erän alussa alivoimalla läpiajoon ja ujutti kiekon nuottaan.

Maali oli kuitenkin laiha lohtu, kun Islanders oli parempi maalein 5–1. Haula on summannut 74 ottelussa 34 pistettä.