• 4 huhtikuun, 2023

”Ihmiset ajattelevat, että tällainen paluu on mahdoton”


Kaksinkertainen jääkiekon olympiavoittaja Natalie Spooner synnytti pojan 6. joulukuuta. Nyt hän on mukana MM-kisoissa.

Naisleijonat pelaa Kanadaa vastaan

Natalie Spooner ja Venla Hovi Sotshin olympialaisissa 2014. Kuva: Tomi Hänninen

Kanada on jälleen toinen suursuosikeista Yhdysvaltain kanssa keskiviikkona alkavissa jääkiekon naisten MM-kisoissa.

Kanadan joukkueessa yksi mielenkiintoinen pelaaja on hyökkääjä Natalie Spooner. Kaksinkertainen olympiavoittaja Spooner synnytti pojan 6. joulukuuta. Vajaat neljä kuukautta myöhemmin hän on mukana MM-joukkueessa.

– Ihmiset ajattelevat, että tällainen paluu on mahdoton. Haluan näyttää, kuinka tärkeää on jahdata sitä mitä rakastaa, kuinka tärkeää on yrittää, Spooner sanoi sosiaalisessa mediassa julkaisemassaan videossa maaliskuussa, jolloin hänet valittiin joukkueeseen.

Spooner, 32, voitti olympiakultaa 2014 ja 2022 sekä hopeaa 2018. Maailmanmestaruus hänellä on vuosilta 2012 ja 2021. Vuoden 2015 MM-kisoissa Kanada jäi hopealle, mutta Spooner valittiin kisojen parhaaksi hyökkääjäksi.

Spooner ei ole ensimmäinen pelaaja, joka tulee Kanadan MM-joukkueeseen synnytyksen jälkeen. Esimerkiksi puolustaja Meaghan Mikkelson oli mukana MM-kisoissa 2016 ja 2017 ensimmäisen lapsensa syntymän jälkeen ja olympialaisissa 2022 toisen synnytyksensä jälkeen.

MM-kisat pelataan Kanadan Bramptonissa keskiviikosta alkaen. Kanada pelaa A-lohkossa yhdessä Yhdysvaltojen, Tshekin, Sveitsin ja Japanin kanssa. Suomi pelaa tällä kertaa B-lohkossa.

Kanada on voittanut kolme edellistä arvoturnausta, MM-kisat 2021 ja 2022 sekä vuoden 2022 olympialaiset.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *