• 13 kesäkuun, 2023

Huippusarjan viskonut Oliver Helander teki sen taas Turussa – valmentaja Tero Pitkämäeltä maukas ennustus tulevastaHelander heitti Paavo Nurmen kisojen keihäässä toiseksi kauden kotimaisella kärkituloksella 87,32 ja rikkoi MM-kisojen tulosrajan. Helander ylitti 85 metriä kolmesti ja 82 metriä viisi kertaa.

Keihäsmies Oliver Helander oli Wilma Murron ohella Paavo Nurmen kisojen suomalaisnimi.

Helander oli keihäskisan toinen kauden parhaallaan 87,32 ja kiskoi kaksi muutakin heittoa yli 85 metrin (86,47 ja 85,53). Helanderin pisimmät heitot syntyivät kolmella viimeisellä kierroksella. Komean sarjan täydensivät kaksi reilua 82-metristä.

Jakub Vadlejch voitti maailmantilaston kärkituloksella 89,51. Helanderin tulos nosti hänet maailmantilastossa viidenneksi.

Helander, 26, on usein heittänyt yhden yksittäisen huippuheiton, mutta nyt syntyi tasaisen kova sarja.

– Heitot lähtivät eteenpäin. Aiemmissa kisoissa ne ovat lähteneet poikittain vasemmalle. Siinä oli iso parannus tähän kisaan, Helander analysoi suoritustaan.

Jakub Vadlejch voitti Turun keihäskisan tuloksella 89,51.

Helanderin valmentaja Tero Pitkämäki oli tyytyväinen valmennettavansa heittosarjaan.

– Hyvä kisa oli tänään. Etenkin se lämmittää, että kolme heittoa oli yli 85 metrin. Kisa oli nousujohteinen, Pitkämäki kiitteli.

– Yliastuttu heittokin oli noin 84-metrinen. Ei ole tainnut mies saada noin tasaista settiä mahtumaan kisaansa aiemmin. Hyvä kisa, jossa tekniikka parani loppua kohden.

Helanderin tulos on kauden kotimainen kärkitulos ja rikkoo MM-rajan 85,20. Pitkämäen mukaan raja oli kaksikolle tärkeä tavoite.

– Se on ollut tavoitteemme kahdessa ensimmäisessä kisassa, mutta on mennyt vähän yliyrittämiseksi. On ollut tekniikkamurheita, joiden kanssa on painuttu, mutta nyt on selvitty niistä.

Pitkämäen mukaan hänen suojatiltaan on lupa odottaa vieläkin parempaa.

– Onhan tuossa potentiaalia vielä kovemmillekin metrilukemille. Tasaisuus osoittaa sen. Mies on nyt vaihteeksi terve ja kykenee heittämään kuusi kisaheittoa. Se on varsin hyvä tilanne.

Dohan Timanttiliigassa toukokuussa Helander jäi ilman tulosta. Kesäkuun alussa hän heitti Hollannissa parhaallaan 80,50.

Helander on viihtynyt Turussa Paavo Nurmen kisoissa, sillä vuoden takaisissa karkeloissa hän heitti ennätyksensä 89,83.

– Onhan tämä ylivoimaisesti paras kisa Suomessa. Sillä tavalla on kyllä aina hienoa heittää täällä. Yleisöä on paljon, niin on mukava urheilla. Viime viikolla sanoin, että tulen voittamaan täällä. Siihen en ihan päässyt, Helander tunnelmoi.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *