• 2 huhtikuun, 2023

”En kakkaa housuun tai oksenna matkalla” – Niskanen kuittasi haastajan toiveet viileästiKerttu Niskanen voitti naisten 30 kilometrin SM-kultaa Inarissa ennen Eveliina Piippoa ja Krista Pärmäkoskea.

Eveliina Piipon onnistuneen 30 kilometrin kisan taustalla oli osittain uusi urheilujuoma

Paavo Forsberg,

Laura Arffman

Kerttu Niskasen jälkeen toiseksi naisten 30 kilometrin SM-kisassa Inarissa hiihtänyt Eveliina Piippo teki sunnuntaina uransa ehjimmän 30 kilometrin kisan. Hyvävoimainen Piippo kertoi haastattelussa, että onnistumisen takana oli uusi tapa, jolla tankki ei tyhjene ennen maaliviivaa.

– Olen löytänyt sellaisen urheilujuoman, etten kakkaa housuun tai oksenna matkalla. Myös harjoittelu on auttanut. Tulee aika helposti noin lyhyt matka.

Vielä Planican MM-kisojen viestissä Piippo tarvitsi lääkärin apua maalialueelta pois pääsemiseen.

Piippo treenaa nykyisin Santeri Erolan alaisuudessa. Erola on myös Remi Lindholmin valmentaja. Lindholm tunnetaan kovista treenimääristä.

Vuokatti Ski Team Kainuun hiihtäjä jäi kisan voittaneesta Niskasesta 25 sekuntia. Ero pysyi suunnilleen samoissa lukemissa 8,6 kilometrin väliajasta lähtien. Piipon mukaan hyvästä suorituksesta huolimatta vähän jäi vielä hampaankoloon.

– Vähän harmittaa, ettei hiihdetty 50 kilometriä tai että en lähtenyt kovempaa alussa. Ehkä nopeat lihassolut ei sitten vain riittäneet.

Niskanen muistutti ”Kollenista”

Kerttu Niskanen kertoi odottaneensakin, että Piippo haastaa hänet kultataistelussa.

– Ennen kisaa odotinkin, että Eve haluaa myös kultaisen mitalin tältä päivältä. Hän on hiihtänyt hyvin näillä pitkillä matkoilla. Tuntuu että hän on vähän tuoreempikin kuin minä tällä hetkellä. Tiesin että tulee antamaan kovan vastuksen.

Piipon toiveen pidemmästä kisasta mestari kuittasi viileästi.

– Eve vähän Kollenin 50 kilometrillä nuupahti loppuun. Luulen, että tämä oli ihan hyvä.

Niskanen ohitti Piipon naisten 50 kilometrin kilpailun loppupuolella muutama viikko sitten Holmenkollenilla. Niskanen oli lopputuloksissa kahdeksas, Piippo kymmenes.

Kerttu Niskanen tiesi, että Eveliina Piippokin haluaa voittaa 30 kilometrin kultaa

Pärmäkosken ja Niskasen yhteislenkki

Niskanen ajoi kolmanneksi sijoittuneen Krista Pärmäkosken kiinni ensimmäisen kierroksen jälkeen ja maajoukkuetoverit taittoivat suurimman osan kisasta yhtä matkaa. Naisilla oli selkeä työnjako.

– Vedin nousupätkät ja Krista tuli alamäkipätkät edellä ja minä yritin sinnitellä perässä. Meillä oli siinä työnjako. Krista taisi hihkaistakin siinä että huh huh. Sanoin, että pysyt vaan perässä. Hyvin hän totteli, Niskanen naureskeli maalissa.

– Onni oli, että hiihdettiin näin päin. Pystyin hyödyntämään peesejä ja vetämään ”Kepallekin” vähän. Jos olisin joutunut lähtemään perässä, en olisi varmaan vieläkään maalissa, Pärmäkoski sanoi.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *