• 28 heinäkuun, 2023

”Välillä olo, ettei jaksa edes imuroida”


Sara Lappalainen palasi näytöstyyliin pitkältä kilpailutauoltaan. SE-juoksija kommentoi tuoreinta Suomen mestaruuttaan tunteikkaana.

Naisten 1500 metrin juoksun voittaja, Borgå Akillesin Sara Lappalainen Kalevan kisoissa Lahdessa 28. heinäkuuta 2023.

Sara Lappalainen palasi näyttävästi kilparadoille. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Joel Sippola,

Petra Manner,

Laura Arffman

Kalevan kisat Lahdessa 27.–30.7. Yle Urheilu seuraa tapahtumia tässä artikkelissa. Lauantaina Yle Puheen lähetys alkaa kello 15.45, TV2:n ja Areenan lähetys kello 17.25.

Sara Lappalaisen paluu kilpakentille lähes vuoden mittaiselta tauolta ei olisi voinut olla upeampi. 1 500 metrin suomenennätysnainen juoksi Lahdessa matkan Kalevan kisojen mestariksi huiman 150 metrin kirinsä turvin.

Kahden viime vuoden aikana isoista vaikeuksista kärsinyt Lappalainen oli liikuttuneessa tilassa haastatteluhetkellä. Hänellä on ollut tänä kesänä kovia terveysmurheita. Jo viime hallikausi jäi kokonaan väliin.

Lappalainen kertoi tämän vuoden ongelmistaan aiemmin perjantaina Ylelle.

Lue lisää: Tähtijuoksija Sara Lappalainen avautuu terveysongelmistaan, joiden takia oleminenkin on ollut tuskaista: ”Yhtä helvettiä”

Sara Lappalaiselle 1 500 Suomen mestaruus oli uran kuudes.

Tonnivitosen kulta oli vuonna 1991 syntyneelle naiselle kuudes.

– Tämä on käsittämätöntä! Olen sanaton. Tämä on ollut niin vaikeaa ja nyt tuli tällaista! On vaikea ymmärtää, Lappalainen herkistyi Ylen haastattelussa.

– On ollut rankkaa. Olen ollut henkisesti aivan loppu. Tämä on ollut tällaista taistelua pitkään.

Lappalaisen pitkäaikainen valmentaja Ari Suhonen oli helpottuneen oloinen kultajuoksun jälkeen.

– Tärkeintä tässä on paluu. Sara pystyy ehjänä harjoittelemaan ja kilpailemaan, mikä on hienompaa kuin voitto.

Kisoihin Suomen mestarina palannut Sara Lappalainen liikuttui voittonsa jälkeen.

”Jaksa edes imuroida”

Naisten 1 500 metriä oli kilpailuna viihdyttävä. Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä mestaruustaistossa olivat vielä Lappalainen, Kristiina Mäki, Nathalie Blomqvist sekä Ilona Mononen. Lappalaisen kiri oli loppusuoralla myrkkyä toiseksi jääneelle Mäelle.

Lappalaisen mukaan jo verryttelyssä fiilis oli todella hyvä.

– Jalat tuntuivat hiton hyvältä. Kisassa mietin, että eikö tässä juosta, kun tuntui niin helpolta. Olin varautunut siihen, että saan henkihieverissä roikkua. Tuntui kuin olisi ollut lenkillä.

– Tosi hämmentävää. Olotila on niin vaihteleva. Välillä on sellainen olo, ettei jaksa edes kämppää imuroida.

Suhonen ei ollut hirveästi yllättynyt suojattinsa finaalivedosta.

– Tiesin, että Sara on hyvässä kunnossa. Kauden ensimmäinen kisa on kuitenkin aina iso kysymysmerkki. Sillä lailla oli pieni epävarmuus. Aina on helpompi aloittaa pienemmistä kisoista, mutta hienosti Sara hoiti homman.

Valmentaja Ari Suhonen odotti Sara Lappalaiselta vahvaa vetoa

”Helvetin hienoa juosta”

Lappalaisella ja Suhosella ei ole varsinaisia tavoitteita loppukaudelle. He yrittivät vain nauttia jäjellä olevista kisoista.

Ensi vuoden tavoitteena ovat Pariisin olympialaiset. Lappalainen juoksi kaksi vuotta sitten Tokion olympialaisissa 800 metrillä sekä 1 500 metrillä yhteensä neljä Suomen ennätystä.

– On vielä haasteita, mutta teen kaikkeni sen eteen, että ensi kausi päästään aloittamaan puhtaalta pöydältä ja saisin ehjän harjoituskauden. Ensi vuosi on tärkeä kausi. On tämä niin helvetin hienoa juosta, Lappalainen totesi.

Kalevan kisat Lahdessa 27.–30.7. Yle Urheilu seuraa tapahtumia tässä artikkelissa. Lauantaina Yle Puheen lähetys alkaa kello 15.45, TV2:n ja Areenan lähetys kello 17.25.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *