• 23 huhtikuun, 2023

Tottenham-luotsin kokeilu johti nöyryyttäviin murskajasiin Valioliigassa – brittiasiantuntija tylytti: ”Hankkikaa kunnon päävalmentaja”

Newcastle meni Tottenhamia vastaan 5–0-johtoon 21 minuutissa ja voitti ottelun peräti 6–1. Tappio oli kova kolaus Tottenhamin haaveille paikasta Mestarien liigassa.

Son Heung_Min ja Harry Kane kuvassa.

Tottenhamin Son Heung-Min ja Harry Kane olivat allapäin tappio-ottelussa. Kuva: Stu Forster / Getty Images

Englannin Valioliigassa nähtiin hämmentävä esitys, kun Mestarien liigan paikoista kamppailevien Newcastlen ja Tottenhamin kohtaaminen päättyi Newcastlen 6–1-murskavoittoon.

Tottenhamin väliaikaisena päävalmentajana Antonio Conten potkujen jälkeen toimiva Cristian Stellini kokeili neljän puolustajan linjaa, jota joukkue ei ollut käyttänyt sitten vuoden 2022 tammikuun. Kokeilu ei sujunut suunnitelmien mukaan.

Kotistadionillaan St. James’ Parkilla pelannut Newcastle karkasi 5–0-johtoon 21 ensimmäisen minuutin aikana.

Jacob Murphy avasi maalihanat heti toisella minuutilla. Joelinton teki 2–0:aan kuudennella minuutilla ja Murphy osui uudelleen, kun pelikellossa oli yhdeksän minuuttia. Ruotsalaishyökkääjä Alexander Isak maalasi kahdesti 19. ja 21. peliminuuteilla.

Newcastlen pelaajat juhlivat maalia.

Kuva: IMAGO/News Images/ All Over Press

Newcastlen maalitykitys on Valioliigan historian toiseksi nopeiten syntynyt viiden maalin johto. Manchester City hurjasteli samat lukemat 18 minuutissa Watfordia vastaan syyskuussa 2019.

– Newcastle on mahtava, kuten he ovat olleet koko kauden. Tottenham on täysin häpeällinen. Se, miten he pelaavat ensimmäistä kertaa neljän puolustajan linjalla tällä kaudella ja käyttävät laitapakkina Pedro Porroa, joka ei osaa puolustaa ja Ivan Perisiciä, joka on laituri. Hankkikaa kunnon päävalmentaja, eikä Conten kaveria, jalkapallokommentaattori Jamie Carragher tylytti Twitterissä.

Tottenhamin tähtimaalivahti Hugo Lloris jätti ottelun kesken puoliajalla loukkaantumisen takia. Toisen puoliajan torjuntavastuun hoiti Fraser Foster. Tottenhamin Harry Kanen kauden 24:s maali 49. minuutilla jäi lontoolaisille laihaksi lohduksi, sillä Callum Wilson iski loppulukemat 6–1:een parikymmentä minuuttia ennen päätösvihellystä.

Newcastle on edellisen kerran voittanut ottelun viidellä maalilla tammikuussa 2011, jolloin se voitti West Hamin samoin lukemin. Tottenham on edellisen kerran hävinnyt yhtä suurinumeroisesti vuoden 2013 joulukuussa, kun Liverpool löylytti sitä 5–0.

– Tämä on todella noloa. Ensimmäiseksi meidän pitää pyytää anteeksi kannattajilta. Peli-ilmeemme ei ollut hyvä. Emme pystyneet vastaamaan Newcastlen pelaajien suoritukseen. Ottelun ensimmäinen puolikas meni meiltä ihan ohi, Lloris sanoi Sky Sportsin mukaan (siirryt toiseen palveluun).

– Jos jalkapallo-otteluun menee ilman halua näyttää aggressiivisuutta tai voittaa kaksinkamppailuita, pelaamisesta tulee vaikeaa. Emme voi piileskellä joukkueemme ongelmien takana. Olemme pelaajia ja ammattilaisia. Tänään joka osa-alueella oli puutteita, Lloris ruoski omiaan.

Tappio oli kova kolaus edellisen ottelun Bournemouthille hävinneen Tottenhamin Mestarien liiga -haaveille. Lontoolaisjoukkue on kuuden pisteen päässä viimeisessä UCL-paikassa kiinni olevan Manchester Unitedin perässä. Lisäksi Unitedilla on kaksi ottelua vähemmän pelaamatta. Newcastle sen sijaan nousi sarjan kolmanneksi tasapistein Unitedin kanssa.