• 18 huhtikuun, 2023

”Sitä pitää koko ajan ruokkia”Akaa-Volley otti tappiosta huolimatta seurahistoriansa ensimmäiset hopeamitalit.

Paavo Forsberg,

STT Urheilu,

Jussi Jäkälä

VaLePa juhlii kuudetta perättäistä Suomen mestaruuttaan. VaLePa kukisti mestaruuden ratkaisseessa ottelussa Akaa-Volleyn 24–26, 25–11, 23–25, 25–14, 15–13. Mestarijoukkue vei finaalisarjan Akaata vastaan puhtaasti voitoin 4–0.

Tiistain ottelussa VaLePa joutui kuitekin tiukille. Vammalalaiset olivat voittaneet kaksi aiemmista loppuottelusarjan peleistä suoraan kolmessa erässä ja yhden neljän erän päätteeksi. Nyt Akaa-Volley kuitenkin venytti ottelun viidenteen erään.

SM-kulta varmistui, kun Akaan Greg Petty epäonnistui syötössään.

VaLePan tehokkain pelaaja oli 21 pistettä iskenyt virolainen Karli Allik.

Kuudes putkeen voitettu mestaruus maistui VaLePa-konkari Mikko Eskolle, 44, etenkin kun sitä pääsi toista kertaa juhlimaan kotihallissa.

– Se on ihme juttu. Minusta tuntuu, että vaikka voitan, pitää voittaa aina uudestaan. Ehkä sisälläni on haava, joka menee hetkeksi umpeen kun voitan. Mutta sitä pitää koko ajan ruokkia. Paikat on hyvässä kunnossa, se auttaa paljon. Mielikin on aika nuori, olen nauttinut tästä, Esko sanoi ja ilmoitti, että peliura jatkuu vähintään vuodella.

Mahdollisuus varmistaa mestaruus kotona toi Eskon mukaan peliin lisälatinkia.

– Toisaalta saattoi mennä vähän yli. Pelistä tuli hankalaa, emmekä olleet kärsivällisiä. Tahto oli kuitenki pistää poikki ja se näkyi ratkaisuhetkillä.

Esko tuumi, että mestaruutta juhlitaan perinteisin menoin.

– Meillä on aika paljon perinteitä, jota tehdään joka kevät. Varmasti käydään paikallisesssa baarissa, jossa on faneja ja sitten vetäydytään saunomaan oikein kunnolla. Pari päivää juhlitaan.

Akaa-Volley saavutti hopeamitalit viime vuoden pronssin jatkoksi. Joukkuetta valmentaa Olli Kunnari, joka oli pelaajaurallaan yksi VaLePankin menestyksen kulmakivistä.

Pronssille miesten Mestaruusliigassa ylsi Savo Volley, joka piti VaLePaa lujilla välieräsarjassa.

Päivitetty kello 21.28: Lisätty Mikko Eskon kommentit.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *