• 7 kesäkuun, 2023

Poliisi ei tiedä, keitä Tampereen ravintolahyökkäysten naamioituneet henkilöt ovat – nyt leviää video


Naamareihin pukeutuneet henkilöt kävivät viime viikonloppuna kahden eri tamperelaisravintolan asiakkaisiin käsiksi. Poliisilla ei ole tietoa, onko kyseessä sama porukka.

The Red Lion -brittipubi ulkoa kuvattuna.

Videoitu hyökkäys tapahtui viime viikonloppuyönä The Red Lion -brittipubin edustalla. Kuva: Juha Kokkala / Yle

Sosiaalisessa mediassa leviää video, jossa valkomustiin naamareihin pukeutuneet ihmiset käyvät käsiksi ravintolan asiakkaisiin Tampereella.

Video liittyy viime viikonloppuna tapahtuneeseen välikohtaukseen Tampereen keskustassa sijaitsevan The Red Lion -ravintolan edustalla. Video on kuvattu lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Yle on nähnyt kyseisen videon, ja poliisi vahvistaa sen olevan viime viikonlopulta.

Videossa kaksi naamareihin, valkoisiin hansikkaisiin sekä mustiin huppareihin ja housuihin pukeutunutta henkilöä poistuu The Red Lion -ravintolasta. He käyvät ravintolan edustalla käsiksi muihin ihmisiin ja poistuvat paikalta Verkatehtaankadun suuntaan.

Tunnelma on uhkaava ja videolla näkyy, kuinka ulkopuoliset yrittävät hätyytellä naamiotuineita henkilöitä lopettamaan häiriköinnin.

Poliisilla on tutkinnassa myös toinen samankaltainen tapaus samalta yöltä. Niin ikään Tampereen keskustassa sijaitsevan sateenkaariravintola Mixein edustalla joukko naamioituneita henkilöitä kävi ulkona olleen ihmisen kimppuun.

  • Naamioituneet hyökkääjät pahoinpitelivät yhden ihmisen sateenkaaribaarin edustalla Tampereella – keväällä asiakkaita heiteltiin kananmunilla

Tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Markku Laakso Sisä-Suomen poliisista kertoo, että vielä ei ole tietoa siitä, ovatko naamioituneet henkilöt molemmissa tapauksissa samat. Heidän henkilöllisyytensä ei ole poliisin tiedossa.

– Kun on kyse naamioistuneista henkilöistä, sitä ei pysty kovin helposti sanomaan onko kyseessä sama henkilö tai henkilöt. Asiaa selvitetään.

Laakso painottaa, että poliisin tehtävä on selvittää niiden henkilöiden henkilöllisyys, jotka ovat käyttäneet väkivaltaa.

– Molemmissa tilanteissa on voinut olla mukana myös joitain hännystelijöitä, jotka eivät ole tehneet mitään.

Kummankaan hyökkäyksen motiivia ei ole tiedossa. Samalta viikonlopulta ei ole tiedossa muita vastaavia naamioituneiden henkilöiden aiheuttamia häiriöitä kuin Mixein ja The Red Lionin tapaukset.

Mixei-baarin sisäänkäynti ja julkisivu kuvattuna kesäisenä päivänä.

Sateenkaariravintola Mixei sijaitsee Tampereen keskustassa Itsenäisyydenkadulla. Kuva: Sanni Isomäki / Yle

Poliisi: Tampereen ravintoloissa yhä turvallista

Tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Markku Laakson mukaan Tampereen ravintoloissa ja niiden terasseilla on edelleen turvallista viettää aikaa.

– Niissä on myös järjestyksenvalvojat turvallisuutta varten.

Laakso kommentoi, että mikäli häiriötä aiheuttaviin henkilöihin tai porukoihin törmää, toivoo poliisi asiasta ilmoitettavan mahdollisimman nopeasti.

– Siten voimme päästä ottamaan henkilöitä verekseltään kiinni. Usein ihmiset vähän jännittää sitä hätäkeskukseen soittoa. Helposti ajatellaan, ettei minulla tässä mitään hätää ole.

Viime viikonlopun tapauksista poliisi on saanut kuvamateriaalia sekä muita vihjeitä ja jatkaa nyt niiden selvittämistä.

Olitko paikalla tai tiedätkö asiasta enemmän? Ota yhteyttä osoitteeseen mari.jantti@yle.fiSource link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *