• 27 heinäkuun, 2023

Pahoin pettynyt Matti Mattsson ei halunnut jossitella – ”Pitää saada pääkoppa nollattua näistä hommista”


Tokion olympialaisissa pronssia saavuttanut Matti Mattsson jäi päämatkallaan välieriin uinnin MM-kisoissa Japanissa. Uimari ja hänen valmentajansa olivat hämmentyneitä tuloksesta.

Matti Mattsson asettelee uimalasejaan.

Kuva: Getty Images

Anu Karttunen,

Jelena Leppänen

Matti Mattssonin MM-kisat päättyivät suureen pettymykseen. Porilainen jäi päämatkallaan 200 metrin rintauinnissa välierien 10:nneksi ajalla 2.09,93 ja finaalipaikka jäi 0,43 sekunnin päähän. Se ei tyydyttänyt lainkaan Tokion olympialaisissa ja Barcelonan MM-kisoissa matkalta pronssia saavuttanutta uimaria.

– Tuntemukset olivat ihan jees altaassa, mutta tulos taululla on mikä on. Jotenkin oli ruuti märkää, ettei lähtenyt homma toimimaan, Mattsson pohti suorituksensa jälkeen.

– Ilmeisesti ei kaikki ole jäänyt altaaseen, kun tässä istutaan näin hyvissä voimissa. Se oli sellainen uinti ja sellaiset arvokisat. Pettymyksiä on mahtunut aika monta tähän MM-matkaan.

”Jotain jäänyt tekemättä tai tehty väärin”

Mattssonin valmentajan Eetu Karvosen mukaan suomalaisuimarin suorituksessa ei ollut teknisesti mitään vikaa. Se oli tasapainoisen hyvä, mutta Mattsson hyytyi välierässä samanlaisesti kuin alkuerässä.

Karvosen mukaan Mattssonin vauhdissa saattoi näkyä harjoituskauden sairastelut, vaikka Mattsson itse ei halunnut jossitella aiheella.

– Jos kisoissa ei kulje, se on harjoituksista kiinni. Jotain on jäänyt tekemättä tai tehty väärin. Sairastelut tekivät haastetta, eikä se ole tällä tasolla hyvä juttu, Karvonen sanoi.

– En ole ikinä ollut mikään jossittelijatyyppi. Että lähtisin hakemaan erinäisiä syitä, mutta totta kai sillä on varmasti vaikutusta, että alkukevät meni enemmän tai vähemmän sairastellessa. Se on vienyt mehuja tältä kesältä, mutta en yksittäisesti osaa sanoa, mikä on, Mattsson kuittasi.

Matti Mattsson ui välierässä eränsä neljänneksi.

”Olemme ihmisiä, emme robotteja”

Karvonen oli varma, että Mattssonilla kulkisi Fukuokan MM-kisoissa. Hänen mielestään Mattssonin kilpakumppanit eivät ole kehittyneet yhtään, eikä maailmalla ole tapahtunut mitään ihmeellistä, siksi hän oli ihmeissään tuloksista. 200 metrin lisäksi Mattsson jäi sivulajissaan 100 metrin rintauinnissa 20:nneksi.

Mattsson otti pettymyksen vastaan tottuneena kilpaurheilijana, sillä hänen mukaansa pettymykset ovat osa urheilua.

– Eihän tuo tulos ollut sitä, mitä täältä lähdin hakemaan. 365 päivää vuodessa ja kahteen päivään osuu se aika, kun pitäisi onnistua. Olemme kuitenkin ihmisiä, emme robotteja. Tällaista se joskus on, hän totesi.

Mattsson aikoo seuraavaksi pohtia Karvosen kanssa, mikä meni pieleen. Sen jälkeen kaksikko aikoo viettää ansaitun kesäloman.

– Pitää saada pääkoppa nollattua näistä hommista. Minulla 30 tulee ikävuosia täyteen, niin kroppakin vaatii lepoa. Sitten lähdetään rakentamaan olympiakautta Pariisin.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *