• 19 huhtikuun, 2023

Onko dynastia murenemassa? NBA:n hallitseva mestari Golden State on harvinaisessa ahdingossa


Viimeisen kahdeksan kauden aikana neljä NBA-mestaruutta voittanut Golden State Warriors on joutunut tukalaan tilanteeseen pudotuspelien avauskierroksella. Tilannetta ei helpota tähtipelaajan pelikielto.

Stephen Curry.

Stephen Curryn tähdittämä Golden State on tukalassa paikassa. Kuva: NBAE via Getty Images

Koripallon NBA:ta viime vuosina hallinnut ja mestaruutta puolustava Golden State Warriors on tukalassa paikassa pudotuspelien avauskierroksella. Se on ottelusarjassa Sacramento Kingsiä vastaan tappiolla otteluvoitoin 0–2.

Kings vei avausottelun nimiinsä niukasti lukemin 126–123 ja toisen pelin 114–106. Jatkopaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

Golden Statesta voi käyttää helposti nimitystä dynastia viime vuosien osalta. Se juhli mestaruutta vuosina 2015, 2017, 2018 ja 2022. Finaaleissa se on ollut viimeisen kahdeksan kauden aikana peräti kuusi kertaa.

Kyseessä on ensimmäinen kerta supertähtipelaaja Stephen Curryn, 35, aikakaudella, kun State on pudotuspelisarjassa 0–2-tappioasemassa. Edellisen kerran vastaava tapahtui vuonna 2007.

Sacramento Kings.

Sacramento on onnistunut pitämään kestomenestyjän aisoissa. Kuva: NBAE via Getty Images

Torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa Warriorsin kotihallissa pelattava 3. finaaliottelu voi olla vedenjakaja sarjalle. Warriors on hävinnyt tällä kaudella eniten vieraspelejä, mutta kotijoukkueena se on ollut yksi parhaimmista.

Currylla riitti edellisen ottelun jälkeen luottoa.

– On vanha sanonta: sarja ei ala ennen kuin toinen joukkue voittaa toisen kotikentällä. Jos haluamme päästä siihen tilanteeseen, meidän on keskityttävä kolmosotteluun kotonamme, Curry sanaili Warriorsin sivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Warriorsin avainpelaajiin kuuluva Klay Thompson yrittää pysyä myös luottavaisena.

– En tunne painetta. Näen mahdollisuuden puolustaa kotikenttäämme ja tehdä muutoksia. Olemme kokeneet kaiken. Emme ole tottuneet painamaan paniikkinappulaa.

Dramond Green.

Draymond Greenin tempaus 2. finaaliottelussa kuohutti. Kuva: Getty Images

Supertähti sivussa

Golden Statelle lisähaastetta seuraavaan otteluun tuo se, että tähtipelaaja Draymond Green on sivussa yhden ottelun pelikiellon takia. Green talloi Sacramenton Domantas Saboniksen rintakehän päälle joukkueiden edellisessä kohtaamisessa.

Tilanne sai alkunsa kun kaatunut Sabonis tarttui Greenin jalasta kiinni.

– Jalkaani tartuttiin kiinni. Se oli toinen kerta kahden pelin aikana. Minun oli saatava jalka jonnekin, Green selitti.

NBA perusteli pelikieltoa osittain sillä, että Green on syyllistynyt aiemminkin epäurheilijamaisiin tempauksiin.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *