• 15 maaliskuun, 2023

Koronkorotukset siintävät yhä tulevaisuudessa euriborin romahduksesta huolimatta – ”Nämä kertovat tuuliviiritunnelmasta”Euroopan keskuspankki voi päättää uusista ohjauskoron korotuksista jo tämän viikon torstaina.

Suomen asuntolainojen yleisin viitekorko, 12 kuukauden euribor, tippui tiistaina 3,51 prosenttiin.

Suomen Hypoteekkiyhdistyksen pääekonomisti Juhana Brotheruksen mukaan kyseessä on dramaattinen pudotus viime viikon perjantain odotuksiin nähden.

– Tuolloin odotettiin aika yleisesti, että EKP nostaa korot neljään prosenttiin ja 12 kuukauden euribor oli jo neljässä prosentissa, Brotherus muistutti tiistain A-studiossa.

Asuntovelalliselle koron lasku tuo merkittäviä säästöjä. 200 000 euron vuosilainassa puhutaan Brotheruksen mukaan noin 1000 euron säästöstä vuositasolla.

– Jos on tänään korontarkistuspäivä ollut, niin voi kilistellä kuohuvaa kotona.

Tulevaisuuden korkotilanne näyttää kuitenkin asuntovelallisen kannalta yhä epävarmalta.

Vuokraturva Oy:n toimitusjohtaja Timo Metsolan mukaan korkojen voimakas vaihtelu osoittaa sen, että juuri kenelläkään ei ole minkäänlaista varmuutta siitä miten korot tulevat jatkossa kehittymään.

– Nämä kertovat tuuliviiritunnelmasta, hän kiteyttää.

Edessä voikin yhä olla merkittäviä koronnostoja. Ohjauskoron koronnostot ovat pöydällä myös Euroopan keskuspankissa (EKP) torstaina.

Markkinaodotukset EKP:n päätösten suhteen ovat Brotheruksen mukaan tällä hetkellä vielä kolikonheittoa.

– Tuleeko sieltä puolen prosenttiyksikön koronnosto, jota kaikki pitivät vielä viime perjantaina itsestäänselvänä? Markkinoilla on yhä odotuksia, että korotuksia tulisi vielä lisää.

Katso koko A-studion lähetys täältä.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *