• 5 elokuun, 2023

Katso, kuinka koskettavasti Craig Breeniä on muistettu Jyväskylässä – kartturi joutui käyttämään pinkkejä laseja Esapekka Lapin tapaan


Joshua McErlean ja James Fulton turvautuivat pinkkeihin laseihin, jotta pääsivät pätkästä läpi. Näky oli samankaltainen kuin Esapekka Lapilla ja Janne Fermillä viime vuonna.

Joshua McErlean ja James Fulton Vekkulan erikoiskokeen maalissa.

Joshua McErlean ja James Fulton. Kuva: Mari Pekkanen/Yle

Yle välittää Jyväskylän MM-rallin tapahtumat kattavasti: Kuuntele suorana Ralliradiosta alusta loppuun ja katso kohokohtaklipit tuoreeltaan Ylen huippusuositusta ralliseurannasta.

JYVÄSKYLÄ.

Irlantilainen kuljettajakaksikko Joshua McErlean ja James Fulton tuli melkoisella tyylillä Jyväskylän MM-rallilauantain viimeisen erikoiskokeen, Vekkulan maaliin.

Kaksikko ilmestyi maaliin pinkeissä laseissa. He olivat pyörähtäneet ympäri edellisellä erikoiskokeella Rapsulassa. Tuulilasi oli mennyt samassa rytäkässä rikki.

Kaksikko pääsi kuitenkin Jyväskylän huoltoparkkiin.

– Oli vaikea nähdä ulos, Fulton ehti todeta.

Näky muistutti samaa kuin viime vuonna Esapekka Lapilla ja Janne Fermillä. Tuolloin he vetivät ilman tuulilasia kilpailun päätöspäivänä, mutta pystyivät pitämään kolmossijastaan kiinni. Lappi ja Ferm joutuivat myös turvautumaan samantyyppisiin laseihin.

Joshua McErlean ja James Fulton lasit päässä Vekkulan maalissa.

James Fultonille ja Joshua McErlean Vekkula 2:n maalissa. Kuva: Mari Pekkanen / Yle
Esapekka Lappi ja Janne Ferm ajoivat romuttuneella autolla maalin Jyväskylän MM-rallissa 2022.

Esapekka Lappi ja Janne Ferm pystyivät ottamaan rennommin, kun pääsivät maaliin viime vuonna. Kuva: Tomi Hänninen

WRC2-luokassa kilpailevat McErlean ja Fulton menettivät omassa tilanteessaan yli kuusi minuuttia luokkakärkeen. Kaksikko oli ennen tilannetta seitsemäntenä WRC2-luokassa, mutta putosi roimasti tuloslistalla. Laskettelulasit päässä Vekkulassa tuli takkiin WRC2-luokan pohja-ajan ajaneelle Adrien Fourmaux’lle 40 sekuntia.

– Nyt vain harmittaa, Fulton kuvaili, kun puheeksi tuli vertaus Lappiin ja Fermiin.

Fulton toimi aiemmin Craig Breenin kartanlukijana Hyundain Rally1-autossa. Breen menehtyi Kroatian MM-rallin testeissä. Fulton istui Breenin kyydissä, mutta selvisi tilanteesta vammoitta. Kuolemassa oli paljon huonoa tuuria.

Kaksikko ehti kisata vain kahdessa MM-rallissa.

Breenille Suomi oli merkityksellinen paikka. Hän nappasi Jyväskylän MM-rallista vuonna 2016 ensimmäisen palkintokorokesijansa.

Breenin muistoa on kunnioitettu useammassa paikassa Jyväskylän MM-rallin aikana. Harjun kaupunkierikoiskokeella yleisössä oli esimerkiksi Breenin muistolle tehty lakana. Samoin jo kisaviikolla Rapsulan erikoiskokeelle Kakariston risteyksen lähelle oli asetettu Breenin muistoa kunnioittava lakana.

Craig Breeniä kunniotettiin Harjun erikoiskokeella.

Kuva: Tomi Hänninen/Chilipictures

Harjulla myös toimitsija lähetti McErleanille ja Fultonille koskettavat terveiset lähtöalueella. Toimitsijan kyltissä toivotettiin nyt McErleanille ja Fultonille onnea kisaan.

– Kaipaamme Craigia, kyltissä luki.

Toimitsija toivottaa onnea Joshua McErleanille ja James Fultonille.

Irlantilaiskaksikko on saanut paljon tukea suomalaisyleisöltä Jyväskylän MM-rallissa tänä vuonna. Kuva: Joni Pakarinen/Yle

McErlean ja Fulton kilpailivat kahdestaan jo aiemmin Viron MM-rallissa Hyundain R5-autolla. Kaksikko oli tuolloin WRC2-luokassa kahdeksas.

Fulton on arvostanut suomalaisyleisöä.

– On ollut hieno tuki. Tämä on ikoninen paikka, Fulton kiitteli.

Yle välittää Jyväskylän MM-rallin tapahtumat kattavasti: Kuuntele suorana Ralliradiosta alusta loppuun ja katso kohokohtaklipit tuoreeltaan Ylen huippusuositusta ralliseurannasta.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *