• 14 heinäkuun, 2023

Karu päätös muutosneuvotteluille: Consolis Parma sulkee Forssan tehtaan


Ellei uudelleensijoitusmahdollisuuksia löydetä, työt tehtaalla päättyvät yhteensä 118 henkilöltä.

Rakennustyömaa.

Parman Forssan tehtaalla on valmistettu tuotteita asuinrakentamisen tarpeisiin. Kuvituskuva. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Muun muassa betonielementtejä valmistava Consolis Parma sulkee Forssan tehtaansa. Sulkemispäätös syntyi keväällä alkaneiden muutosneuvotteluiden lopputuksena.

Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että muutosneuvottelut koskivat tehtaan koko tuotantohenkilöstöä. Ellei uudelleensijoitusmahdollisuuksia löydetä, työt tehtaalla päättyvät yhteensä 118 henkilöltä.

Yhtiön mukaan käynnissä olevat tilaukset pyritään valmistamaan loppuun ennen kuin tehdas suljetaan kolmannen vuosineljänneksen kuluessa, eli syksyyn mennessä.

Taustalla muun muassa heikentynyt kysyntä

Parman Forssan tehtaalla on valmistettu tuotteita asuinrakentamisen tarpeisiin. Yhtiö kertoo tiedotteessan, että sulkemispäätöksen taustalla ovat heikentynyt kysyntätilanne, lähiajan markkinanäkymät ja tehtaan heikko kannattavuus.

– Epävakaa maailmantilanne on heijastunut vahvasti Suomen talouteen ja rakentamiseen. Erityisesti asuntojen uudisrakentamisen määrän selvästä vähentymisestä johtuen betonielementtien kysyntä on laskenut tänä vuonna merkittävästi, kertoo toimitusjohtaja Hannu Tuukkala tiedotteessa.

Tuukkalan mukaan muutosta parempaan ei lähitulevaisuudessa ole nähtävissä, joten toiminnan sopeuttaminen on välttämätöntä.

– Tukitoimet irtisanottavien työntekijöiden osalta on käynnistetty ja teemme parhaamme uudelleentyöllistymisen edistämiseksi sekä ihmisten tukemiseksi tässä muutostilanteessa.

Consolis Parman tiedotteen mukaan yhtenä vaihtoehtona on se, että työntekijät voivat työllistyä muilla tehtailla tai toiminnoissa.

Forssan tehtaan sulkemisen lisäksi keskitettyjen toimintojen organisaatiota sopeutetaan ajankohtaista markkinatilannetta ja yhtiön supistunutta tilauskantaa vastaavaksi. Tämä tarkoittaa sitä, että näissä toiminnoissa henkilömäärä vähenee 20 henkilöllä.

Tehtaan sulkemisesta kertoi ensin Forssan lehti.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *