• 9 elokuun, 2023

”Joukkueen terveystilanteesta ei pidä olla huolissaan”


Suomen koripallomaajoukkue kaatoi nihkeiden esitysten jälkeen Viron 86-80 (46-50). Lauri Markkanen oli ottelun hahmo 29 pisteellä ja 13 levypallolla.

Kuvassa Lauri Markkanen ja Viron Henri Drell

Kuvassa Lauri Markkanen ja Viron Henri Drell Kuva: All Over Press

Timo Uusitalo,

Antti-Jussi Sipilä

Koripallon MM-kisoihin valmistautuva Susijengi sai tauon jälkeen puolustuksensa sen verran kuntoon, että nousi maaottelussa Viroa vastaan voittoon pistein 86–80 (46–50) Espoossa.

Päätösneljänneksellä Suomi otti komennon tärkeillä puolustuspään stopeilla ja pystyi punnertamaan tarvittavat pisteet. Lauri Markkanen upotti neljä Suomen viimeistä pistettä.

Markkanen muistutti, että Virolla on hyvä, nopea ja atleettinen joukkue.

– Jostain syystä hankala alku. Loppua kohti saimme aggressiivisuudesta ja pelitemmosta kiinni. Tunteen kautta saimme johdon. Vaikeaa oli, mutta kertoo jotain joukkueesta, kun pystytään voittamaan näitä pelejä vähän heikommallakin esityksellä, Markkanen kommentoi.

Peli näytti ratkenneen Susijengille jo viimeisen jakson alussa, kun myös pelinrakentelusta vastuuta ottanut, kahdeksan syöttöä jakanut Sasu Salin naulasi kolmosellaan 67–61 -johdon. Jukka Toijolan aikalisä kuitenkin herätti vieraat, ja Viro oli taas hetkessä 68–67-etuasemassa.

Lauri Markkanen oli Susijengin paras korintehtailija

Lauri Markkanen oli Susijengin paras korintehtailija Kuva: All Over Press

Markkanen kokosi neljällätoista pelitilanneheitolla komeat 29 pistettä ja kahmi lisäksi 13 levypalloa. Salin pussitti 12 ja Elias Valtonen 11 pistettä. Viron tehokkain oli 21 pistettä nakuttanut Henri Drell.

Susijengi johti ottelua ensimmäisen kerran vasta 28. minuutilla, kun Topias Palmi teki viisi pistettä putkeen ja vei isännät 60–58-johtoon.

Viro hyödynsi passiivisen puolustuksen

Suomen koripallomiesten puolustustaminen, eikä joukkueen keskittyminen ollut parasta A-luokkaa avausjaksoilla. Viro väläytti usein pelinopeuttaan, joka tuotti isännille yllättäviä vaikeuksia. Viro pääsi tauolle neljän pisteen johtoasemassa 50–46.

– Passiivisuus puolustuksessa ja muuallakin oli silmiinpistävää. Annettiin ote Virolle, joka on hyvä joukkue, kun se pääsee pelaamaan omaa peliä, Suomen valmennukseen kuuluva Hanno Möttölä kommentoi tauolla Neloselle.

Suomi pelasi ottelun käytännössä ilman kolmea runkotakamiestä, kun pointtina peliin lähtenyt Ilari Seppälä loukkasi pohkeensa jo viiden peliminuutin jälkeen, eikä pelannut sen jälkeen. Henri Kantonen yritti pyörittää Suomen peliä, mutta sortui kuuteen pallonmenetykseen.

Suomen kokoonpanosta puuttui ennestään kaksi takakentän vakiopelaajaa Miro Little ja Edon Maxhuni. Lisäksi Mikael Jantunen satutti kättään, eikä pelannut ottelussa kymmentä minuuttia enempää.

Pelintekijä Sasu Salin

Päävalmentaja Lassi Tuovi myönsi, ettei Susijengi ollut harjoitellut asioita rotaatiolla, jolla se pelasi valtaosan Viroa vastaan loukkaantumisten takia.

– Sasu pelasi tänään pelintekijänä, ja mentiin todella isolla viisikolla tietyt pätkät. Tämä tuli vähän pakon sanelemana. Loppu kohden se kuitenkin parani koko ajan. Lisäksi meiltä löytyi uusia ratkaisijoita.

– Joukkueen terveystilanteesta ei pidä olla huolissaan, mutta tietysti tarkkana pitää olla sen suhteen. Tärkeintä on, että joukkue on terve, kun MM-kisat alkavat kahden viikon päästä, korosti Tuovi.

Lauri Markkanen: Huippukuntoon on vielä matkaa

Susijengi oli voittanut Liettuan viime viikon perjantaina 81-79 Tampereella. Ennen MM-turnausta Suomi kohtaa vielä vieraissa Liettuan 14. elokuuta ja Latvian 16. elokuuta.

Susijengi ja Australia käynnistävät tulevat MM-kilpailut keskinäisellä kohtaamisellaan Okinawan Naha Arenalla perjantaina 25. elokuuta. Lohkossa pelaavat lisäksi hallitseva EM-pronssimitalisti Saksa sekä kisaisäntiin lukeutuva Japani.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *