• 7 maaliskuun, 2023

Jarmo Kekäläisen puhelu yllätti Joonas Korpisalon – Columbus vaihtui Kaliforniaan kiireellä


– Täällä ollaan lentokentällä, tänään ei kyllä ehdi millään puhumaan. Kokeillaan vaikka huomenna uudestaan, vastaa Joonas Korpisalo haastattelupyyntöön myöhään keskiviikkoiltana Suomen aikaa.

Tämä on juuri kaupatun NHL-pelaajan arkea. Columbuksen maalivahdin elämä muuttui maaliskuun ensimmäisenä päivänä yhdellä puhelinsoitolla.

Puhelut joukkueen general manager Jarmo Kekäläiseltä eivät ole jokapäiväistä herkkua, mutta usein tärkeitä.

Siirtorajan sulkeutumiseen on aikaa kaksi päivää ja suomalaisen sopimus umpeutuu kesällä, joten puhelun aihe on helposti arvattavissa.

Lyhyt keskustelu sisältää ilmoituksen, että 28-vuotias maalivahti on vedetty sivuun Buffalo-ottelun kokoonpanosta mahdollisen seurasiirron takia.

Seuraavat tunnit kuluvat sekavissa tunnelmissa. Sabres-kamppailu seurataan pienessä shokkitilassa, sillä varmistusta siirrolle ei ole vielä kuulunut.

Vahvistus tulee kotimatkalla joukkueen yksityiskoneessa.

Korpisalo ja puolustaja Vladislav Gavrikov matkaavat Los Angeles Kingsiin vaihtokaupassa Stanley Cup -voittaja Jonathan Quickiin ja kahteen varausvuoroon.

Lentokoneessa on aikaa hyvästellä joukkuekaverit ja muu henkilökunta, joista on kahdeksan kauden aikana muodostunut äärimmäisen tärkeä tukiverkko.

Koneen laskeuduttua puhelimessa odottaa kymmenittäin viestejä. Soitto kotiin paljastaa, että siirrosta on tullut julkista tietoa lentomatkan aikana.

Kotijoukkojen kysymykset ovat hyvin yksinkertaisia: miltä tuntuu ja mitä seuraavaksi?

Tunnelma alkaa kääntymään järkytyksestä innostuneeksi, aamulla odottaa lento Kalifornian aurinkoon.

Jarmo Kekäläinen hotelli Kämpissä.

Korpisalo on ollut siirtohuhuissa aiempinakin vuosina. Nyt Jarmo Kekäläinen kauppasi maalivahdin eteenpäin. Kuva: Jorma Vihtonen / Yle

Iso kevät edessä

Lopulta videoyhteys Los Angelesiin järjestyy kahden päivän päästä.

– Jutin sanoin, tässä on vaan menty eteenpäin, tuore Kingsin maalivahti avaa keskustelun.

Koko tähänastisen uransa Columbuksen paidassa pelannut vantaalainen on pyörinyt siirtohuhuissa aiemminkin. Jokerit-kasvatti ei ole antanut kuulopuheille kuitenkaan juurikaan painoarvoa.

– Toki olen sen tiedostanut, että kauppaaminen on mahdollista, Korpisalo myöntää.

– Ehkä se on joku oma suojamekanismi, että ei murehdi liikaa, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Tällä kaudella vyölle on kertynyt 28 ottelua torjuntaprosentilla 91,3. Maaleja on luiskahtanut selän taakse keskimäärin 3,17 ottelua kohden.

Korpisalon sopimus kattaa ainoastaan tämän kevään ja jatkosta ei ole tietoa. Se tuo lisämotivaatiota.

– Tietenkin haluan pelata mahdollisimman paljon pelejä. Haluan vaikuttaa tähän joukkueeseen ja samalla seuraavaan sopimukseeni.

Joonas Korpisalo on polvillaan tolppien välissä.

Korpisalo uudessa peliasussaan. Kuva: Juan Ocampo / NHLI / Getty Images

“Aikamoista sirkusta”

Haastatteluhetkellä Joonas Korpisalolla on takanaan kaksi jääharjoitusta uuden joukkueen kanssa. Seuraavana päivänä odottaa tulikaste Kingsin kotiluolassa.

Se sujui hyvin. Kings otti 4–2-voiton St. Louis Bluesista, ja Korpisalo torjui 24 laukausta.

– Joukkue on kova ja fiilis on erittäin korkealla. Kaikkihan haluavat päästä pelaamaan playoffeissa ja nyt siihen on mahdollisuus. Toivottavasti koppi tarttuu, Korpisalo avaa ensi kosketustaan Kingsin joukkueeseen.

Huonepalvelu on toimittanut lounaan hotellihuoneeseen, sillä heti perään odottaa haastattelu NHL:n mediatiimin kanssa.

– Täällä päässä joukkue on hoitanut kaiken viimeisen päälle. Se on helpottanut, mutta aikamoista sirkusta on silti ollut, maalivahti naureskelee.

Suurimmat erot Columbuksen ja Los Angelesin välillä ovat tulleet Korpisalolle tutuiksi jo muutaman ensimmäisen päivän aikana.

Los Angelesin ruuhkat ovat kaukana Hollywoodin glamourista.

– Columbuksessa kävelin hallille, täällä istutaan tunti autossa matkalla pelihallille, Porissa syntynyt veskari päivittelee.

Vaikka toistaiseksi aika on kulunut hotellihuoneessa ja jäähallilla, totuttelemista on ollut myös Kalifornian säähän.

– Aurinko paistaa koko ajan, siihen ei ole suomalainen ihan vielä tottunut. Aurinkorasvaa en ole kerinnyt vielä hankkimaan, mutta eiköhän tässä ehdi senkin hoitamaan.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *