• 5 heinäkuun, 2023

16-vuotiaan pojan epäillään tappaneen 19-vuotiaan naisen Helsingin Myllypurossa – asian käsittely alkaa käräjillä tänään


Asiaa tutkittiin alkuun kuolemansyyn selvittämisenä. Sen perusteella poliisi alkoi kuitenkin epäillä uhrin kuolleen ulkoisen väkivallan seurauksena.

Käräjäoikeus kyltti.

Käräjäoikeus on varannut käsittelylle kaksi päivää. Kuva: Matti Myller / Yle

Helsingin käräjäoikeudessa aletaan tänään käsitellä juttua, jossa 16-vuotiasta poikaa epäillään 19-vuotiaan naisen taposta Helsingin Myllypurossa. Aiemmin taposta epäiltiin myös 16-vuotiasta tyttöä, mutta hänet vapautettiin toukokuun lopulla. Häntä ei enää epäillä henkirikoksesta.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tuomas Lindholm sanoi tuolloin tiedotteessa, että tyttöä epäillään edelleen omaisuusrikoksesta ja että mahdolliset muut rikosepäilyt voivat tarkentua tutkinnan aikana.

Poliisi epäilee henkirikoksen tapahtuneen maaliskuun 23. päivänä. Omaiset löysivät uhrin kuolleena hänen Myllypurossa sijaitsevasta asunnostaan muutaman päivän kuluttua, kertoi Lindholm.

Tutkinta alkoi kuolemansyyn selvittämisenä. Sen perusteella poliisi epäilee uhrin kuolleen ulkoisen väkivallan seurauksena. Poliisi ei ole kertonut tarkempia tietoja uhrin kuolinsyystä.

Poliisilla epäilyjä motiivista

Lindholmin mukaan epäillyt tiesivät toisensa ainakin jollain tasolla.

Hän kertoi Ylelle aiemmin, että tyttö, poika ja uhri olivat viettäneet aikaa yhdessä ennen epäiltyä henkirikosta.

– Eivät ole todennäköisesti pitkältä ajalta tunteneet toisiaan.

Poliisilla on tutkinnanjohtajan mukaan epäilyjä teon motiivista, mutta sen selvitys jatkuu yhä.

– Toivomme saavamme vielä motiiville tarkennusta. Toivomme, että epäillyt tulevat tästä kertomaan lisää, Lindholm sanoi STT:lle huhtikuussa nuorten vangitsemisen jälkeen.

Koska syytetyt ovat alaikäisiä, on mahdollista, että asiassa esitetään pyyntöjä istunnon salaamisesta. Käräjäoikeus ratkaisee käsittelyn julkisuuden istunnon aluksi.

Käräjäoikeus on varannut käsittelylle kaksi päivää.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *