• 20 maaliskuun, 2023

Voisiko Jari-Matti Latvala todella sorvata Sebastien Ogierille sopimuksen koko loppukaudeksi? Suurmestari mykisti taas: ”Brutaalilla tasolla”


Sebastien Ogier, 39, on yhä lähes lyömättömässä vireessä. Voitto Meksikossa kiihdytti keskustelua, voisiko Toyota kiinnittää hänet koko loppuvuodeksi. Asiantuntija uskoo, etteivät lausunnot ole tuulesta temmattuja.

Sebastien Ogier kuvassa

Sebastien Ogierin tulevaisuus MM-ralleissa puhuttaa. Kuva: Getty Images

Sebastien Ogier ylsi sunnuntaina historialliseen saavutukseen, kun ranskalainen nappasi seitsemännen Meksikon rallin voittonsa. Ogier vei myös Power Stagen ja kahmi Meksikon soralta täydet 30 MM-pistettä.

– Ogierin toiminta on aivan brutaalilla tasolla. Hänen varmuutensa ja nopeutensa ovat omalla tasollaan. Tulokset ovat mykistäviä eikä koko maailmassa ole kovin montaa, jotka kykenevät tällaisiin suorituksiin, Yle Urheilun asiantuntija Henri Haapamäki hehkutti.

Ogier nousi rallin MM-sarjan kärkeen. Hänellä on kaksi voittoa alkukauden kolmesta kilpailusta. Ogierin sopimus kattaa tällä kaudella vain osan MM-ralleista, mutta Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala ei tyrmää ajatusta koko loppuvuoden sopimuksesta.

– Katsotaan. Tietysti pitää muistaa, että Monte ja Meksiko ovat hänen kaksi lempiralliaan tässä kauden alussa. Tiedän, että Eestiin ja Suomeen hän ei haluaisi lähteä, Latvala sanoi MTV Urheilulle (siirryt toiseen palveluun).

Latvala ihastelee 39-vuotiaan Ogierin, kahdeksankertaisen maailmanmestarin, suoritusvarmuutta.

– Hän on edelleen huippuvedossa. Hänen ei enää tarvitse todistaa kenellekään yhtään mitään. Ogierista näkee, että hän nauttii, kun saa ajaa suosikkikilpailujaan, Latvala totesi STT:n mukaan.

Ainakin vielä ennen Meksikon kisaa Ogier vakuutteli Ilta-Sanomien mukaan (siirryt toiseen palveluun) pysyvänsä suunnitelmassaan ajaa vain seitsemän rallia. Se vain on auki, mitkä rallit.

– Olisi tyhmää sanoa jotain varmaksi ja sitten muuttaa suunnitelmia. Sanoin tähän vuoteen lähdettäessä, että ajan suunnilleen saman määrän osakilpailuja kuin viime kaudella, eli seitsemän.

Sebastien Ogier maaliin historiallisesti seitsemännen kerran Meksikon MM-rallin voittajana.

”Nälkä voi tästä vielä kasvaa”

Haapamäki uskoo kuitenkin, etteivät Latvalan lausunnot ole mitenkään tuulesta temmattuja.

– Kyllähän siinä perää voi olla. Tällä hetkellä ollaan MM-sarjan kärjessä, niin nälkä voi tästä vielä kasvaa. Ogier varmasti ajattelee, että mikäs olisi mahtavampaa kuin jos saisi vielä kerran näyttää, ettei Kalle-poika (Rovanperä) hypi silmille, Haapamäki kommentoi.

– Uskon, että Ogierille löytyy auto, jos mies vain haluaa ajaa. Kaksi voittoa kolmesta rallista, niin selittelyjä ei paljon kaivata. Ogier voi olla tänä vuonna mukana todella monessa kilpailussa, Haapamäki ennakoi.

Kalle Rovanperä haastattelussa.

Kalle Rovanperä ei päässyt huippuvauhtiin Meksikossa. Kuva: Nikos Katikis/DPPI/Shutterstock/All Over Press

Toyotan Kalle Rovanperä jäi Meksikossa neljänneksi eikä yltänyt kärkisijoille Power Stagellakaan.

– Ehkä kipuilu alkoi ensimmäisenä päivänä, kun Rovanperä joutui ajamaan Ott Tänakin turbo-ongelmien jälkeen ensimmäisenä autona. Kalle ei päässyt aivan huippukyytiin, vaikka hän itse sanoikin, ettei mitään ongelmia ollut, Haapamäki näki.

Haapamäki luokitteli Rovanperän esityksen kuitenkin torjuntavoitoksi.

– Lopulta hyvä tulos, mutta vaikea ralli. Yksi huippukuljettajan ominaisuuksia on, että jos ei pääse huippukyytiin, niin pystyy ajamaan järkevästi. Nytkin oli hankala ralli, Meksikossa olisi ollut mahdollisuus hölmöillä. Neljäskin sija oli siis hyvä tulos, Haapamäki arvioi.

Esapekka Lappi kuvassa

Esapekka Lappi takoi hurjia aikoja perjantain erikoiskokeilla. Kuva: Nikos Katikis/DPPI/Shutterstock/All Over Press

”Lapille työtapaturma”

Hyundain Esapekka Lappi koki Meksikossa katkeran pettymyksen, kun hän ajoi lauantaina ulos kärkipaikalta. Perjantaina Lapin ajo sujui kuin unelma ja jopa Ogier jäi suomalaisen varjoon.

– Esapekan nopeus oli todella positiivinen asia. Tämän ulosajon perusteella ei voi tehdä kovin suuria johtopäätöksiä. Oli ihan millimetripeliä, miten auto lähti poistumaan tieltä. Tilanne ei ollut siis minkään varsinaisen koheltamisen tulos, vaan työtapaturma. Se on tätä, kun yritetään ajaa rallin voitosta, Haapamäki muistutti.

Esapekka Lapin taival Meksikon MM-rallin kärkipaikalla päättyi murheellisesti ulosajoon.

Lappi ajoi ulos myös edellisessä rallissa Ruotsissa. Haapamäki ei kuitenkaan näe, että Lappi olisi ainakaan vielä joutunut hankalaan asemaan.

– Tilanne olisi hankalampi, jos Esapekka olisi ajanut koko ajan varmoja seiskasijoja, eikä nopeutta vain löytyisi. Nyt on nähtävissä, että hän pystyy ajamaan kärkituloksia, mutta on vain sattunut harmillisia virheitä. Pidän tärkeänä, että Lappi on pystynyt osoittamaan nopeutensa, Haapamäki arvioi.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *