• 20 toukokuun, 2023

Tenniksen supertähti Simona Halep on jälleen epäiltynä dopingrikkeestä


Romanialainen tennistähti Simona Halep on epäiltynä jo toisesta dopingrikkeestä. Kilpailukieltoa kärkivä Halep kiistää jyrkästi epäilyt ja vakuuttaa aikovansa todistaa epäilyt perättömiksi.

Tennispelaaja Simona Halep lyö palloa.

Simona Halepin asema käy yhä vaikeammaksi. Kuva: EPA-EFE/All Over Press

Romanialaista tennistähteä Simona Halepia epäillään jälleen dopingrikkomuksesta. Halep on ollut kilpailukiellossa jo viime vuoden lokakuusta lähtien aiemman dopingtapauksensa vuoksi.

31-vuotias Halep määrättiin väliaikaiseen kilpailukieltoon, kun hänen Yhdysvaltain avoimissa antamassaan testinäytteessä havaittiin merkkejä kielletystä aineesta.

Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) nyt julkisuuteen tulleen epäilyn taustalla on urheilijan biologisessa passissa havaitut epäsäännöllisyydet. Suuret muutokset urheilijan profiilissa voivat paljastaa urheilijan käyttävän dopingia.

Viime syksynä Halepin näytteestä löytyi Roxadustat-nimistä ainetta. Kyseinen aine lisää punasoluja ja samalla hapen kulkua lihaksiin, käytännössä siis urheilijan kestävyysominaisuudet paranevat.

Halep kiistää käyttäneensä koskaan kiellettyjä aineita. Hän kuvailee Instagramissa olevansa avuton kohdatessaan tällaista häirintää ja sanoo eläneensä raskaita aikoja.

– Olen elänyt elämäni pahinta painajaista, Halep kuvailee tuntemuksiaan.

Halep aikoo todistaa syyttömyytensä

Entinen maailmanlistan ykköspelaaja Halep kritisoi tenniksen etiikkaa valvovaa elintä (ITIA) siitä, että tapauksen käsittely on kestänyt kohtuuttoman pitkään.

– Nimeni on saastunut pahimmalla mahdollisella tavalla. ITIA haluaa päättäväisesti todistaa syyllisyyteni, vaikka en ole koskaan edes ajatellut kiellettyjen aineiden käyttöä, Halep painottaa.

Halep toivoo, että hän saa mahdollisuuden todistaa syyttömyytensä toukokuun lopulla tapahtuvassa kuulemisessa.

Halepin mahdollisia dopingrikkeitä tutkiva ITIA sanoo jatkavansa keskusteluita itsenäisen tuomioistuimen ja Halepin edustajien kanssa.

– Heti prosessin alusta lähtien olemme sitoutuneet olemaan vuorovaikutuksessa Halepin kanssa empaattisella, mutta myös tehokkaalla tavalla, ITIA:n antidopingjohtaja Nicole Sapstead sanoo.

Simona Halep on kaksinkertainen Grand Slam -turnausten voittaja. Hän valloitti Ranskan avoimen turnauksen vuonna 2018 ja nappasi voiton Wimbledonissa vuonna 2019. Halep oli maailmanlistan yhdeksännellä sijalla, kun hän joutui viime vuonna kilpailukieltoon.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *