• 5 kesäkuun, 2023

”Huomisesta lähtien olen vapaa mies”


Ruotsalaishyökkääjä Zlatan Ibrahimovic, 41, kertoi lopettamispäätöksestään AC Milanin päätösottelussa Hellas Veronaa vastaan.

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan kertoi päätöksestään San Siron stadionilla. Kuva: IMAGO/Marco Canoniero/ All Over Press

Ruotsalaishyökkääjä Zlatan Ibrahimovicin ura jalkapalloilijana on päättynyt. Ruotsalaishyökkääjä kertoi päätöksestään AC Milanin kauden päätösottelun jälkeen.

Milan päihitti Hellas Veronan 3–1. Ruotsalaishyökkääjä ei ollut joukkueensa kokoonpanossa. Viimeiseksi jääneellä, loukkaantumisten vaivaamalla kaudella hän pelasi vain neljässä Serie A:n kamppailussa.

– Haluan kiittää myös toimittajia kärsivällisyydestänne. Huomisesta lähtien teillä on vähemmän tekemistä, vähemmän hyvää ja huonoa kirjoitettavaa. Huomisesta lähtien minä olen vapaa mies, ruotsalaistähti lausui ottelun jälkeisessä tiedotustilaisuudessa.

Hän kertoi salanneensa päätöksensä jopa omalta perheeltään.

zLATAN ja ehlena vaimo.

Zlatan salasi lopettamispäätöksen Helena-vaimolta. Kuva: Getty Images

Lopettamispäätöstään hän luonnehti hyvin zlatanmaiseen tyyliin.

– Tänään jopa jumala on surullinen.

Kentällä pitämässään tunteikkaassa puheessaan hän kiitti perhettä ja kannattajia tuesta.

– Olen Milanista koko loppuelämäni. On aikani sanoa hyvästit jalkapallolle, mutta ei teille. Jos teillä on tuuria, näemme vielä. Forza Milan ja hejdå!

Malmöstä maailmalle

Malmössä Rosengårdin lähiössä varttunut Ibrahimovic löi läpi Malmö FF:ssä, mistä hän suuntasi ennätyssummalla Ajaxiin vuonna 2001. Hollannista matka vei Italiaan, jossa Ibrahimovic edusti Juventusta ja Interiä ennen siirtoaan Barcelonaan.

Espanjasta matka jatkui AC Milaniin, PSG:hen, Manchester Unitediin ja lopulta Yhdysvaltoihin Los Angeles Galaxyyn. Moni ajatteli Yhdysvaltojen olevan ruotsalaishyökkääjän uran päätepiste, mutta hän palasi Milanoon kaudeksi 2020.

Vielä kaudella 21-22 Ibrahimovic pelasi 23 liigaottelussa ja iski kahdeksan maalia. Viimeiseksi jääneellä, loukkaantumisten värittämällä kaudella esiintymisiä tuli enää neljä.

zLATAN EM-kisoissa 2016.

Maajoukkueessa Zlatan pelasi yli 120 ottelua. Kuva: EPA/ALI HAIDER

A-maajoukkueessa Ibrahimovic debytoi yli 20 vuotta sitten, vuonna 2001. Hän lopetti uransa vuoden 2016 EM-kisojen jälkeen, mutta palasi maajoukkueen vahvuuteen reilun neljän vuoden tauon jälkeen. Ibrahimovicin viimeiseksi maajoukkue-esiintymiseksi jäi maaliskuinen 0-3-tappio Belgialle.

Zlatan hymyilee.

Hymyä riitti, vaikka loukkaantumiset piinasivat. Kuva: Marco Canoniero/Shutterstock/All Over Press

Ruotsalaishyökkääjän menestyksekäs ura hakee vertaistaan: hän on juhlinut liigamestaruuksia 12 kertaa, viidessä eri seurassa ja neljässä eri maassa. Maalipörssin voiton Ibrahimovic vei Italiassa kahdesti ja Ranskassa kolmesti.

GOODBYE TIfO.

Fanit hyvästelivät Zlatan Ibrahimovicin näyttävästi. Kuva: Getty Images

Ibrahimovic on voittanut Ruotsin parhaan pelaajan palkinnon ennätykselliset 12 kertaa ja häntä pidetään Ruotsin kaikkien aikojen parhaana jalkapalloilijana.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *