• 11 toukokuun, 2023

“Ei sillä ole mitään väliä, onko se totta vai ei”Isosisko ehdotti Perjantai-ohjelman juontajalle Sean Ricksille tapaamista meedion kanssa. Ricks halusi tietää, mitä hänen edesmenneelle isälleen kuuluu.

Toimittaja Sean Ricks vieraili Puoli seitsemän -ohjelmassa torstaina.

Ylen Perjantai-ohjelman juontaja Sean Ricks luonnehtii itseään tieteelliseksi ajattelijaksi ja skeptikoksi. Hän yllätti itsensä, kun pari vuotta sitten kävi meedion luona saadakseen yhteyden edesmenneeseen isäänsä. Meediokäynti oli Ricksin isosiskon syntymäpäivälahja veljelleen. Kyseessä oli etätapaaminen Meets-yhteyden kautta.

– Nuorempana olisin heti kieltäytynyt, mutta nyt totesin, että mikä jottei, mitä mä voin tässä hävitä? Sean kertoo.

Pitkään toimittajana työskennellyt Ricks kuvailee siskoaan hyvin hengelliseksi tyypiksi, ja sisarukset ovat aiheesta ehtineet väitellä paljonkin.

Sisarusten amerikkalaisisä kuoli syöpään Ricksin ollessa vain nelivuotias. Perhe oli asunut New Yorkissa, mutta äiti ja lapset muuttivat tuolloin Suomeen.

Menetys on ollut tamperelaistoimittajan mukaan iso asia, jota hän on käsitellyt aikuisikään asti. Meedion tapaamisessa Ricksille oli selvä, että hän kysyy isästään.

– Ainoa, mitä mä halusin kysyä, oli se mitä mun isälle kuuluu. Missä se onkaan? Missä universumissa, Ricks sanoo.

– Se vastaus minkä sain, oikeastaan enemmän reflektoi sitä, että mulla on itsellä hyvä olla mun isän kanssa nyt. Ja se oli se kaunis arvo siinä meediotapaamisessa.

Ricksin mukaan ei ole mitään väliä, ovatko meedion tapaamisessa kertomat asiat totta.

– Jos ajattelen tieteellisillä aivoillani, en usko sellaisiin. Mutta tunne siitä, että missä olen itse asian kanssa, oli kaunis juttu. Ei sillä ole mitään väliä, onko se totta vai ei. Mutta fiilis sen jälkeen oli ihana. Se oli oikeastaan tärkeintä.

Ricks julkaisee syksyllä ensimmäisen kirjansa Elämäni juoksu. Omaelämäkerrallinen kirja kertoo muun muassa juoksemisesta.

Katso koko Puoli seitsemän -lähetys:

Perjantai Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa perjantaina 12.5. klo 21.05.

Superihmiset – piilotettua kykyä etsimässä tiistaina 16.5. alkaen Yle TV1, koko sarja Yle Areenassa.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *