- Kenraali
- No Comment
Kaulaan takertunut muoviroska oli koitua merileijonan kohtaloksi, mutta tarina sai onnellisen lopun
[ad_1]
Kansainvälinen ympäristöjärjestö WWF arvioi, että muovijäte tappaa jopa 100 000 merinisäkästä vuosittain ja yli 900 meressä elävän lajin on todettu sotkeutuneen muoviin tai nielleen sitä.
Muovijäte on vakava uhka merien ekosysteemeille.
Kansainvälisen ympäristöjärjestö WWF:n mukaan maailman merissä on yli 150 miljoonaa tonnia muoviroskaa. Järjestö arvioi, että meriin päätyy vuosittain arviolta noin 5–13 miljoonaa tonnia lisää muovia.
On myös arvioitu, että muovijäte tappaa jopa 100 000 merinisäkästä vuosittain ja yli 900 meressä elävän lajin on todettu sotkeutuneen muoviin tai nielleen sitä.
Muoviroskan vaarallisuuden eläimille sai huomata myös Argentiinassa heinäkuun alussa rannalle ajautunut merileijona. Sen kaulaan oli takertunut muoviroska, joka melkein koitui eläimen kohtaloksi.
Merileijonan rannalta löytäneet ihmiset kuitenkin päättivät muuttaa tapahtumien kulun.
Argentiinalainen biologi Vanesa Traverso kertoo, että kun hän saapui hätää kärsineen merileijonan luokse, oli sen kaulalla ollut muoviroska poistettu paikalla olleiden toimesta.
Traverso sanoo, että vaikka ripeä toiminta olikin hyvä asia, ei hän silti suosittele villieläimiin koskemista.
– Emme suosittele sitä, koska villieläimillä voi olla tauteja, jotka tarttuvat ihmiseen. Ne voivat myös purra, Traverso sanoo.
Lopulta merileijona vietiin eläinlääkäri Juan Pablo Loureiron vastaanotolle.
– Ensimmäiseksi tarkistimme eläimen yleisen terveydentilan. Otimme veri- ja virtsanäytteitä. Huomasimme, että merileijona oli alipainoinen, sillä oli anemia ja muoviroskan aiheuttama haava kaulassa oli tulehtunut, Loureiro sanoo.
Vaikka merileijonan kunto oli heikko, saatiin sen kuntoutus onnistuneesti päätökseen kuluneen viikon tiistaina.
Samana päivänä merileijona vapautettiin. Nyt se ui jälleen Atlantin valtameressä – vapaana ja terveenä.
Lähde: Reuters
[ad_2]
Source link