• 27 helmikuun, 2023

Yli kolmimetrinen Urho-karhu tervehtii nyt tulijoita Luonnontieteellisen museon parvekkeella


Eliya Zweygbergin kanaverkosta valmistetut, eläimiä esittävät teokset nostettiin Helsingin Luonnontieteellisen museon parvekkeelle maanantaina alkuiltapäivästä.

Katso Ylen suorana tullut lähetys, jossa valtava karhuveistos nostetaan Luonnontieteellisen museon parvekkeelle.

Urho-karhu on nostettu onnistuneesti paikalleen.

Taiteilija Eliya Zweygbergin tekemä, kanaverkosta tehty, yli 600 kiloinen veistos on saatu asetettua Luonnontieteellisen museon parvekkeelle puolen päivän jälkeen maanantaina.

Myöhemmin karhuveistoksen viereen astetaan teos huuhkajasta.

– Ohikulkevat ihmiset totesivat, että karhulla on mahtava ilme, sanoo paikalla tilannetta seurannut toimittaja Saara Hirvonen.

Zweygberg vastaa, että on tyytyväinen siihen, että ilme huomataan, sillä se on asia, josta hän aina aloittaa teoksensa.

– Se on minulle tärkein vaihe. Se kun saa nähdä millainen ilme ja olemus teokselle tulee, Zweygberg sanoo.

Luonnontieteellisen museon uusi maskotti, yli kolmimetrinen karhuveistos, on saapunut museon pihaan.

Urho saapui Luonnontieteellisen museon etupihalle kuorma-auton lavalla kylkiasentoon tuettuna. Veistos valmistui Eliya Zweygbergin työtilassa Vantaalla. Kuva: Ronnie Holmberg / Yle

Aiemmin parvekkeella oli kaksi puista kirahvia. Lähes kymmenen vuotta museon parvekkeella kahvitelleet kirahvit, Kira ja Raffe, siirrettiin kesällä 2019 Sompasaunan edustalle, koska ne olivat menneet liian huonoon kuntoon.

Zweygberg on työstänyt Luonnontieteellisen museon parvekkeen uusia teoksia kesäkuusta lähtien. Urho-niminen karhu pitää sisällään 1,3 kilometriä kanaverkkoa. Karhulla on mittaa kolme metriä ja kolmekymmentä senttiä, ja se painaa yli 600 kiloa.

Urho-karhun lisäksi parvekkeelle nostetaan teos, joka esittää huuhkajaa. Huuhkaja on vielä vailla nimeä, ja sen nimi päätetään nimikilpailulla (siirryt toiseen palveluun). Nimi julkaistaan 8.3.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *