• 9 maaliskuun, 2023

Sää on nyt jäätävä, ja viikonloppuna tullee taas lunta – kevät alkaa ”vappuun mennessä”, sanoo meteorologi Matti Huutonen


Taivalkoskella mitattiin tänä aamuna -33 astetta. Ahvenanmaalla on ollut poikkeuksellisen kylmää, -19 astetta.

Luminen maisema.

Lunta on luvassa lisää etenkin Itä-Suomeen. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Sadealue lähestyy Suomea viikonloppuna. Tämänhetkisen ennusteen mukaan lunta sataa Pohjois-Karjalaan, Etelä-Savoon ja Kainuuseen lauantain ja sunnuntain välisenä yönä noin 15 senttimetriä.

Samoille seuduille satoi viime yönä noin 20 senttimetriä lunta. Esimerkiksi Etelä-Savossa Savonlinnassa on nyt 60 senttimetriä lunta.

– Sadealue tulee viikonloppuna etelästä, vielä on hieman hankalaa sanoa, mihin se osuu, Ylen meteorologi Matti Huutonen kuvailee.

Ilmatieteen laitos on antanut varoituksen huonosta ajokelistä lauantaille Lounais-Suomesta Kainuseen ja sunnuntaille laajalle alueelle (siirryt toiseen palveluun) Etelä-Suomesta Pohjois-Pohjanmaalle.

Pohjois-Pohjanmaalla Taivalkoskella mitattiin torstaiaamun kylmimmät lukemat: -33 astetta. Ahvenanmaalla on ollut poikkeuksellisen kylmää, siellä mitattiin 19 asteen pakkaslukemat. Näin kylmää tuskin on enää ensi yönä, Huutonen arvioi.

Milloin kevät alkaa?

– Vappuun mennessä, hän naurahtaa.

Kylmä ilmamassa ei ole lähdössä Suomen yltä ihan heti. Kylmää on ainakin sunnuntaihin asti, Huutonen kuvailee.

Maanantaina Suomen ylle saapuu matalapaine, ja lämpötila nousee hieman.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *