• 20 helmikuun, 2023

Krista Pärmäkoski joutui hiihtämään yksin tärkeän MM-testin: ”Eivät uskaltautuneet viivalle”


Pohjoismaisten hiihtolajien MM-kilpailut alkavat keskiviikkona Slovenian Planicassa.

Krista Pärmäkoski kertoi tunnelmistaan Planicassa.

Timo Uusitalo,

Riku Salminen

Pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisat alkavat 22.2.2023. Katso ohjelma ja Ylen lähetystiedot tästä jutusta.

PLANICA. Krista Pärmäkoski huokuu aurinkoista ilmettä Planican kupeessa muutama päivä ennen hiihdon MM-kilpailuiden alkua. 12-kertaisella arvokisamitalistilla on hyviä muistoja Slovenian Planicasta, jossa hän voitti vuonna 2018 ensimmäisen maailmancupin osakilpailunsa.

– Siitä (maailmancupin voitosta) on aika paljon aikaa, mutta toki kivat muistot jäivät. Reitti on aavistuksen muuttunut, vaikka samojakin latuja vielä mennään. Silloin hiihdettiin perinteinen väliaikalähtö, nyt on ohjelmassa kymppi vaparilla. Kun on kerran onnistunut, niin miksei voisi onnistua toisenkin kerran.

Pärmäkoski on hakenut viime aikoina hieman kadoksissa ollutta huippuvirettään. Tourilla hyvä meno katkesi vatsatautiin ennen kiertueen huipennusta. Ennen keskeyttämistään hän oli kiertueella kokonaiskisassa kolmantena.

Pärmäkoski vakuuttaa, että hänellä on tiedossa, mistä pieni huippuvireen taantuminen johtui.

Krista Pärmäkoski voitti Planicassa hiihdon maailmancupin osakilpailun 28.1. 2018.

Krista Pärmäkoski voitti Planicassa hiihdon maailmancupin osakilpailun 28.1.2018. Kuva: EPA-EFE

– Italian Toblachissa oli jo selkeästi parempaa tekemistä ja sen jälkeen on ollut hyviä harjoituksia, kävin muun muassa Val di Fiemmessä tekemässä yhden kovemman treenin.

– Eilen tein itse asiassa oman kympin kisan Planican laduilla. Neljä muuta oli ilmoittautunut kisaan, mutta he eivät uskaltautuneet viivalle. Pääsin yksin matkaan ja voitin, velmuili hyväntuulinen hiihtäjä.

Vakavoiduttuaan hetkeksi Pärmäkoski lisäsi.

– Kyllä minä olen ihan luottavaisin mielin.

14 vuotta MM-debyytistä

Pärmäkoski saavutti ensimmäiset maailmancupin pisteensä vuonna 2008. Seuraavana vuonna hän korkkasi arvokisat MM-Liberecissä.

– Ainakin nyt on parempi fiilis kuin 14 vuotta sitten ensimmäisiin MM-kisoihin lähdettäessä. Sillon vähän ihmeteltiin ja katseltiin muiden menoa. Nyt olisi itse tarkoitus menestyä.

Liberecin MM-kisoissa vuonna 2009 naisten 10 kympin kulta meni Aino-Kaisa Saariselle Virpi Kuitusen ollessa neljäs. Pärmäkoski sijoittui MM-debyyttikisassaan 37:nneksi.

Pärmäkoski ei lähtenyt vielä tässä vaiheessa avaamaan isommin MM-kisasuunnitelmaansa.

– Ensimmäinen matkani on skiathlon, josta lähden liikkeelle. Sen jälkeen vasta katsotaan, mitä viikko tuo tullessaan.

Naisten skiathlon (7,5 km p + 7,5 km v) on ohjelmassa lauantaina 25. helmikuuta. Päivää aiemmin Planicassa käydään miesten skiathlon.

– Minulla on ollut rento meininki ja fiilis on tosi hyvä. Kyllä tässä jo odottaa, että kilpailut alkaisivat. Lähdetään nauttimaan!

Pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisat alkavat 22.2.2023. Katso ohjelma ja Ylen lähetystiedot tästä jutusta.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *