• 30 maaliskuun, 2023

Emil Ruusuvuoren mahtiturnaus päättyi tappioon – ”Pystyn voittamaan top20-jätkiä”


Ruusuvuori pelasi ensimmäistä kertaa kahdeksan parhaan joukossa Masters-tasolla.

Emil Ruusuvuori lyö palloa.

Emil Ruusuvuori nousee maailmanlistalla 37. sijalle. Kuva: Getty Images

Jonne Niemeläinen,

STT Urheilu

Emil Ruusuvuoren tie tenniksen ATP Masters -turnauksessa Miamissa päättyi puolivälieriin. Ruusuvuori hävisi Italian Jannik Sinnerille erin 3–6, 1–6.

Ruusuvuori pelasi ensimmäistä kertaa kahdeksan parhaan joukossa Masters-tasolla.

Suomen aikaa myöhään tiistaina alkanut ottelu kesti reilun tunnin. Se keskeytettiin toisessa erässä sateen vuoksi parin tunnin ajaksi. Ruusuvuori ja Sinner tarjoilivat todella vauhdikkaan ja kovalyöntisen ottelun.

– Jannik oli tänään selvästi parempi. Ei hjäänyt jossiteltavaa. Tuntuu siltä, että Jannik, Carlos Alcraz ja Daniil Medvedev pelaavat tällä hetkellä pelaavan omalla tasollaan. Aina näistä oppii jotain, mutta tänään Jannik oli aivan eri tasolla, Ruusuvuori tuumi ottelun jälkeen.

Ruusuvuori otti tappion oppituntina.

– Tällaisia selkäsaunoja tarvitsee, jotta näkee, missä pelaa tällä hetkellä. Nyt tiedän, mitä minun pitää jatkossa tehdä, jotta pystyn voittamaan tämän tasoisia pelaajia.

Maailmanlistalla 11. sijalla oleva Sinner oli voittanut jo aiemmin kaksikon neljä kohtaamista ATP-kiertueella vuosina 2021–2022. Ruusuvuori voitti pelaajien ensikohtaamisen ATP-haastajakiertueella 2020.

”En todellakaan ole vielä tyytyväinen”

Miamin turnauksen myötä Ruusuvuori nousee maailmanlistalla uuteen ennätykseen 37. sijalle. Parhaimmillaan Ruusuvuori on ollut 40. sijalla viime marraskuussa, ja ennen Miamin turnausta hän oli 54. sijalla.

Suomen kaikkien aikojen kaksinpelaaja, parhaimmillaan maailmanlistalla 13. sijalle yltänyt Jarkko Nieminen pelasi neljästi urallaan Masters-tasoisen turnauksen puolivälierissä. Nieminen kiri vuonna 2006 kolmesti Masters-puolivälieriin: Indian Wellsissä, Torontossa ja Pariisissa sekä myös Monte Carlossa vuonna 2013.

– Otin täällä Miamissa monta hyvää voittoa sijoitetuista pelaajista. Olen valmis ja pystyn voittamaan top20-jätkiä. Tästä on hyvä jatkaa ja kehittyä vielä paremmaksi. En todellakaan ole vielä tähän tyytyväinen, Ruusuvuori totesi.

Seuraavaksi Ruusuvuori siirtyy Eurooppaan ja alkaa valmistautua massakauteen.

Heliövaaran ja Glasspoolin ottelu siirrettiin

Nelinpelissä puolivälierissä pelaa viidenneksi sijoitettu Harri Heliövaara brittiparinsa Lloyd Glasspoolin kanssa. Heidän ottelunsa Yhdysvaltain paria Nathaniel Lammons/Jackson Withrow vastaan keskeytyi tiistaina sateen takia kahdesti ja lopulta siirrettiin.

Ruusuvuorta haastatteli Helen Scott-Smith.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *