• 10 elokuun, 2023

Ecuadorissa presidenttiehdokas on ammuttu kuoliaaksi


Tuntematon mieshenkilö ampui Fernando Villavicenciota, kun tämä oli astumassa autoonsa pääkaupungissa Quitossa pitämänsä kampanjatilaisuuden jälkeen.

Fernando Villavicencio

59-vuotias Villavicencio oli yksi kahdeksasta presidenttiehdokkaasta. Kuva: EPA-EFE

Ecuadorissa presidenttiehdokas Fernando Villavicencio, 59, on ammuttu kuoliaaksi, kertovat paikalliset tiedotusvälineet. Journalistina työskennellyttä Villavicenciota ammuttiin kuuden jälkeen illalla paikallista aikaa pääkaupungissa Quitossa pitämänsä kampanjatilaisuuden jälkeen.

Villavicencion kampanjatiimin jäsen kertoo, että Villavicencio oli juuri astumassa autoonsa, kun tuntematon mieshenkilö tuli paikalle ja ampui häntä päähän. Myöhemmin viranomaiset kertoivat, että epäilty ampuja sai surmansa aseellisessa yhteenotossa poliisin kanssa.

Asian on vahvistanut maan presidentti Guillermo Lasso. Hän vannoi, että rikos ei jää rankaisematta ja esitti osanottonsa Villavicencion vaimolle ja tyttärelle.

Verkkolehti Minuto & Medio on julkaissut Twitterissä videokuvaa kaaoksesta kampanjatilaisuuden tapahtumapaikalla.

Presidentti Lasso kertoi järjestävänsä salamurhan vuoksi hätäkokouksen maan korkeimpien turvallisuusviranomaisten kanssa.

Villavicencio oli yksi kahdeksasta presidenttiehdokkaasta. Presidentivaalit järjestetään maassa 20. elokuuta.

Villavicencio tunnettiin äänekkäänä korruption vastustajana erityisesti entisen presidentin Rafael Correan hallituksen aikana vuosina 2007–2017. Hän teki lukuisia valituksia oikeusistuimiin Correan hallituksen korkea-arvoisista jäsenistä.

Väkivaltaisuudet ovat kärjistyneet viime aikoina Ecuadorissa, kun kilpailevat huumeita myyvät jengit taistelevat alueista ja toimitusreiteistä. Huumejengien väkivaltaisuudet ovat olleet keskeinen teema ehdokkaiden vaalikampanjoissa.

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan Villavicencio kertoi viime viikolla, että erään huumejengin johtaja oli uhkaillut häntä ja hänen kampanjatiiminsä jäseniä.

Heinäkuussa Ecuadorissa surmattiin Mantan kaupungin pormestari Agustín Intriago. Helmikuussa salamurhan kohteeksi joutui puolestaan Puerto Lópezin kaupungin pormestariehdokas Omar Menéndez.

Uutinen päivittyy.

Lähteet: Reuters, AP, AFPSource link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *