• 7 maaliskuun, 2023

Connor McDavid matkalla jopa 150 tehopisteen kauteen – joukkuekaveri vitsaili hurjasta vireestä: “Vain 124 pistettä?”

Connor McDavid tehtaili henkilökohtaisen piste-ennätyksensä viime yönä Suomen aikaa. Dallas Starsin Roope Hintz onnistui, mutta joukkue koki karvaan tappion.

Jääkiekkoliiga NHL:n supertähti Connor McDavid rikkoi viime yönä Suomen aikaa henkilökohtaisen piste-ennätyksensä, kun Edmonton Oilers voitti Buffalo Sabresin 3–2.

McDavid iski kaksi maalia Buffalon verkkoon, joten hänellä on 65 otteluun ksasassa pisteet 54+70=124. Jos pistetehtailu jatkuu alkukauden kaltaisena, McDavid voi yltää tällä kaudella jopa 155:een pisteeseen.

2000-luvulla ainoastaan Joe Thornton (125 pistettä 2005–2006) ja Nikita Kutsherov (128, 2018–19) ovat tehneet yenemmän pisteitä.

– Hän on maailman paras pelaaja, rikkoo omia rajojaan, henkilökohtaisia ennätyksiään ja kategorioita. Joten kyllä, hän johtaa joukkojamme. Hän on johtanut joukkojamme jo pitkän aikaa ja hän kehittyy jatkuvasti, Zach Hyman totesi.

Edmontonin maalivahti Stuart Skinner muistuttaa, että McDavid on ottanut myös valtavia blokkeja viime aikoina ja hoitanut hyvin tehtävänsä maalin edessä.

– Vain 124 pistettä? Olen aina sanonut, että me arvostamme häntä. Ja sitä, mitä hän tekee jäällä hyökkäys- ja puolustussuuntaan. Hän johtaa myös jään ulkopuolella. Me todella arvostamme häntä, Skinner totesi.

McDavidin pisteputki on tällä hetkellä jo 11 ottelun mittaiseksi. Pisteputkeen mahtuu mukaan viiden pelin jakso, jolloin sentteri kiskaisi jokaisessa ottelussa kaksi maalia.

26-vuotias hyökkääjä ei ole pelannut kertaakaan tällä kaudella kahta perättäistä ottelua ilman pisteitä. Edellisen kerran McDavid jäi pisteittä 12. helmikuuta Montrelia vastaan, jolloin hän katkaisi 15 pelin pisteputkensa.

Hintz taiteili kauniin maalin

Dallas Starsin Roope Hintz onnistui viimeistelyssä kolmannessa erässä, mutta joukkue joutui pettymään karvaalla tavalla vain reilu kuusi sekuntia ennen varsinaisen peliajan päätöstä.

Calgary Flamesin Tyler Toffoli karkasi läpiajoon ja kiskaisi pelin 5–4:ään Esa Lindellin ja Jani Hakanpään nenän edestä.

Aiemmin kaksikko oli järjestänyt Dallasin tasoituksen 4–4:ään, kun Jamie Benn ohjasi Lindellin laukauksen tolpan kautta verkkoon.

Hintzin kavennus kolmannessa erässä nähtiin läpiajosta. Osuma oli sentterille jo kauden 30:s. Hintzin uran maaliennätys on viime kaudelta (37+35=72).

Suomalaisista ottelussa pisteille ylsi myös Miro Heiskanen, joka syötti Jason Robertsonin 1–2-kavennuksen ylivoimalla.